REKLAMI GEÇ

Avrupa’da termal turizm incelemesi yapacaklar

Avrupa’da termal turizm incelemesi yapacaklar

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale İlçesi’nin termal turizm merkezi olması için çalışma başlattıkları açıkladı. Gürlesin, Almanya ve Çek Cumhuriyeti’ndeki termal turizm tesislerine yapacağı gezi öncesinde Karahahayıt’ta inceleme yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Eylül 2014 Çarşamba, 13:53

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Vali Yardımcısı İsmail Soykan’ın da aralarında bulunduğu 16 kişilik ekip, Almanya ve ÇEK Cumhuriyeti’ne giderek buradaki dünyanın önde gelen termal şehirlerinde incelemelerde bulunacak.

Pamukkale İlçesi’nde yapılacak çalışmalar için bilgi edinme amacı taşıyan ziyaret öncesinde ekip, Karahayıt’ta inceleme yaptı.
Gün boyu süren inceleme gezisi, TOKİ’nin yapımını sürdürdüğü apart termal tesisleriyle başladı. Ardından Karahayıt’ta kazı çalışmaları sürdürülen antik yerleşim birimlerinde inceleme yapıldı. Ekip ayrıca, mevcut konum itibariyle faaliyetini sürdüren termal apartları da inceledi. Gezinin son bölümünde ise büyük otellerde inceleme yapıldı.

“BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR”
25 Eylül’de Almanya ve ÇEK Cumhuriyeti’ne yönelik bir çalıma programı hazırlandığını kaydeden Başkan Gürlesin, “Bu çalışma programımız, özellikle Pamukkale, Karahayıt ve Akköy gibi termal yerleşim birimlerimizi ilgilendiriyor. Ekip, 16 kişiden oluşuyor. Almanya ve ÇEK incelemesi öncesinde Karahayıt’ta yeni yapılan tesisleri yerinde görmek istedik. Termal turizmin neresindeyiz bunu ekip olarak bilmemiz gerekir. Bu nedenle gideceğimiz yerlerle bizim yerlerimizi kıyaslayacağız. Oradaki inceleyeceğimiz tesislerle bizim yapacağımız tesislerin nasıl olması gerektiği konusunda fikir edineceğiz. Ekibimizle birlikte inceleme yaparak buradaki vatandaşlarımız için neler yapabileceğimizi de belirlemeye çalışıyoruz. Amacımız termal turizmde verimliliği daha da artırmaktır. Almanya ve ÇEK ziyareti öncesini ve sonrasını tekrar değerlendirme yapacağız. Pamukkale Belediyesi olarak neler yapmamız gerekir, bunu masaya yatırıyoruz. Karahayıt, Pamukkale ve ülkemize daha iyi daha kaliteli hizmet etmek için yurt dışı ziyareti öncesi burada yapmamız gerekenleri yerine getirdik. Yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen büyük hedeflerimiz var. Allahın verdiği bu büyük nimeti en verimli şekilde gün yüzüne çıkartıp halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Bu amaçla gecenin ilerleyen saatine kadar Karahayıt’ta inceleme yaptık. Vatandaşlarımız bizi izlemeye devam etsin. Çok güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

EGE   -  Bağlantı 25 Eylül 2014, 09:09

Sayın Başkanım

Her zaman Pamukkale Pahallesi hep geri itildi. KArahayaıt geziyorsunuz ama Pamukkale Mahallesinde yıllardır termal su yok. MAhalle içine termal su borular ile dağıtılacaktı bizim nesil bunu bekledi geldik gidiyoruz. Ne zaman olacak ?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 23Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 26Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 32Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Çok Bulutlu