REKLAMI GEÇ

Başkan Örki’ye kötü sürpriz. Enkaz devraldı

Başkan Örki’ye kötü sürpriz. Enkaz devraldı

31 Mart’ta Pamukkale’nin yeni belediye başkanı seçilen Avni Örki beklemediği bir manzara ile karşılaştı. 5 yıl önce kurulan Pamukkale Belediyesi’nin 300 milyon liraya yakın borcu olduğu iddia edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2019 Çarşamba, 09:54

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde AK Parti’den seçimlere katılan ve oyların yüzde 50’sini alarak belediye başkanlığı koltuğuna oturan Avni Örki, mazbatasını alıp göreve başladıktan sonra ağır bir fatura ile karşılaştı.

Denizli’nin büyükşehir statüsüne alınmasından sonra kurulan Pamukkale Belediyesi’nin eski başkan Hüseyin Gürlesin döneminde toplam 300 milyon liraya yakın borca girdiği iddia edildi.

Kısa ve uzun vadeli borçlanmalar yapan Pamukkale Belediyesi’nin Nisan ayı sonuna kadar 50 milyon lira ödeme yapması gerektiği belirtiliyor. Pamukkale Belediyesi’nin kredi kaynaklarını da tükettiği ortaya atılan iddialar arasında yer alıyor. Büyük bir ekonomik darboğaz içindeki Pamukkale Belediyesi’nde yeni Başkan Avni Örki’nin çözüm arayışı içinde olduğu öğrenildi.

KÜLTÜR MERKEZİ İNŞAATLARI DURDU
Pamukkale eski Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin döneminde inşasına başlanan Aktepe Kültür Merkezi ve Bağbaşı Kültür Merkezi inşaatlarının da durduğu belirtildi. Her iki inşaatı üstlenen müteahhitlere ödeme yapılmadığı için firmaların zor duruma düştüğü, taşeron olarak kullandıkları diğer firmalara ödeme yapamadıkları için haczedildikleri de ileri sürülüyor. İki merkezin de yüklenici firmasının işi bıraktığı, yeniden ihale sürecinin işleyeceği kaydedildi.

GİDERAYAK PERSONEL ALINMIŞ
Pamukkale Belediyesi’nde seçim öncesi personel alımlarının da yoğunlaştığı ileri sürülüyor. Partisi tarafından aday gösterilmeyen eski Başkan Hüseyin Gürlesin’in son dönemde belediyeye personel alımına hız verdiği ve kadroların bu nedenle şiştiği belirtildi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin ilk işlerinden biri de tüm birimlere talimat vererek personel alımını durdurduğu kaydedildi. Örki’nin iş başvurusu için gelen herkesi geri çevirdiği fakat mevcut çalışanlar için işten çıkarma kararı almadığı belirtiliyor.

ENKAZDAN KURTULMAYA ÇALIŞACAK
Pamukkale Belediyesi’ni kaldırabileceğinin çok üzerinde borçla devralan yeni Başkan Avni Örki’nin ilk icraatlarından birinin de tasarruf tedbirlerini artırmak olduğunu belirtildi. Belediye kaynaklarını en iyi şekilde kullanmayı planlayan Örki’nin hem borçların, hem gelirlerin hem de tüm varlıkların tespitini istediği, uzman personelini bu konuda görevlendirerek yol haritası çizmeye çalıştığı iddia edildi.

Yorumlar

YUNUS AKAGÜNDÜZ   -  Bağlantı 11 Nisan 2019, 14:21

Haberin kaynağı doğru ise bu durumu bir basın toplantısı ile açıkça seçmenine duyurmalıdır.

deniz   -  Bağlantı 10 Nisan 2019, 10:28

yunus emre caddesi ve sokakları 5 yıldır delik deşik, kaldırımlar dökülmüş yürüyecek yer yok. en temel hizmetler gerçekleştirilmemişken bu kadar borç? dağa taşa horoz dikmek, doğayı mahvetmek? umarım bu sefer hizmet gelir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu