REKLAMI GEÇ

Büyükşehir vergileri

Büyükşehir vergileri

Pamukkale Belediye Meclisi, 2015 yılı vergi, harç ve ücret tarifelerini belirledi. Oy çokluğu ile kabul edilen maddeye göre, belediye tarafından alınan bazı vergi kalemlerinde fiyat artışı yapılmazken, bazılarında ise yüzde 50’in üzerinde artış gerçekleşti. Ayrıca Büyükşehir Yasası gereği vergi ve ücret kalemlerine yenileri eklendi. Esnaf artık teftiş ücreti, deneyim belgesi ücreti ödeyecek.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 6 Kasım 2014 Perşembe, 10:11

Pamukkale Belediyesi 2015 yılı vergi, harç ve ücretler tarifesi görüşülerek oylandı. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan vergi, harç ve ücret tarifeleri, CHP ve MHP grubunun ret oyuna karşılık Ak Partili meclis üyelerinin evet oyu ile meclisten geçti.

“VATANDAŞA EK YÜK GETİRECEK”
Pamukkale Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Kerim Kıvrak, vatandaşların gelir düzeylerine göre değerlendirildiğinde, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından belirlenen vergi, harç ve ücret tarifelerinin vatandaşın üzerine ek yükler getireceğini belirterek, “Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak bazı kalemlerde yapılan vergi artışı, ekonomik sıkıntı çeken vatandaşa ek yük getirecektir. Sosyal belediyecilikten bahsediyorsak, vergi artışlarının vatandaşa getireceği yükü göz önünde bulundurmamız gerekir. Ayrıca, yapı ruhsatı düzenleme ve onay ücretleri enflasyona göre belirlenmeliydi. Ve 100 metrekarenin altındaki yapılardan ücret alınmamalı. Hazırlanan vergi, harç ve ücret tarifelerine baktığımızda belediyenin bir ticarethane gibi görüldüğünü görüyoruz. İşte bu gerekçelerle CHP grubu olarak ret oyu vereceğiz” dedi.

MHP GRUBU RET OYU VERDİ
Tarifelerin uçuk rakamlar olduğunu belirten MHP Grup Başkan Vekili Ahmet Durmaz, “Pamukkale ilçesinde dar gelirli vatandaşların da yaşadığı unutulmamalı. Bu vergiler hangi kesime hitap ediyor. Özellikle yapı ruhsatı düzenleme ve onay ücretleri, denetim ücretlerindeki yüzde 800’lere varan artışı kabul etmiyoruz” diyerek ret oyu vereceklerini açıkladı.

YENİ VERGİLER GELDİ
Pamukkale Belediye Meclisi’nde CHP ve MHP grubunun ret oyuna karşılık AK Partili üyelerin evet oyu ile kabul edilen vergi, harç ve ücret tarifelerine yeni vergiler eklendi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün hizmetleri karşılığında aldığı yapı denetim, kontrol ve proje onay ücretlerine, İmar Uygulama Harita Plan Kontrol ücreti de eklendi. Konut ve ticari arsaları, sanayi arsaları, yine sanayi ve mesken olmak üzere 18. madde uygulanan ada ve parselasyon ücreti olarak metrekare başına 10 kuruş, tarla için 5 kuruş ücret alınacak.

ESNAFTAN TEFTİŞ ÜCRETİ ALINACAK
Ücretler tarifesine Esnaf Teftiş Ücreti ile İş Deneyim Belgesi Ücreti de eklendi. 2015 yılından itibaren Zabıta ekiplerinin esnaf teftişlerinden 15 TL ücret alınacak. Ayrıca, Mali Hizmetler Müdürlüğü İş Deneyim Belgesi ücreti olarak, geliri 1 TL ile 500 bin TL olan işyerlerinden 250 TL, 500 bin ile 1 milyon TL geliri olan işyerlerinden 500 TL, geliri 1 milyon TL’nin üzerinde olan işyerlerinden ise 2 bin TL ücret alınacak.

VERGİ VE HARÇLARDA ZAM YOK
Vergi ve harç ücretleri bakanlık tarafından belirlendiği için vergi ve harç vergilerinde artış gerçekleşmedi. Vergi, harç ve ücret tarifeleri ile ilgili karar, İçişleri Bakanlığı’na gönderilerek Bakanlar Kurulu’nca kabul edilmesi halinde 2015 yılında uygulanmaya başlanacak.

“ADALETSİZLİĞİ ZAMLA KALDIRDIK”
Belediye vergi, harç ve ücret tarifeleri belirlenirken Pamukkale İlçesi’nin mahalleleri arasındaki sosyo-ekonomik farklılıkların dikkate alınarak hazırlandığını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Vergi ve Harç tarifelerinin bakanlık tarafından belirlendiği için herhangi bir değişiklik yapmadık. Ücret tarifelerinde ise ilçemiz sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşların sosyo-ekonomik durumları göz önünde bulundurulmuştur. Bazı kalemlerde yüzde 800’lere varan artışlar söz konusudur. Ancak bu, bazı adaletsizlikleri ortadan kaldırmak amacıyla yapılmıştır” dedi.

Yorumlar

basicman   -  Bağlantı 6 Kasım 2014, 14:29

düşünemiyorum.yazıklar olsun…anlaşılan küçük esnaf istenmiyor bu memlekette…ilahi adaleti bekliyoruz…

basicman   -  Bağlantı 6 Kasım 2014, 14:25

hakkımı helal etmiyorum.birde 1 tl ile 500000 tl arasında nasıl adaletli bir bağ kurdular,nasıl bir matematik,nasıl bir ADALET!söylerseniz çok memnun olacağız,kıymetli ve haşmetli yönetenler…gerçek şuki inananları da çileden çıkardınız,sonumuzu düş

basicman   -  Bağlantı 6 Kasım 2014, 14:20

allah aşkına biri bana İŞ DENEYİM BELGESİ nedir ne anlama geliyor açıklasın!şeytani bir tuzak,bir düşünce…esnaf yatıp kalkıp para kazanıyormu sanıyorsunuz…bence başkan kendi işyerlerinin vergilerini şeffaf olarak halka açıklamalı,diğer türlü hakk

adarss   -  Bağlantı 6 Kasım 2014, 10:42

Adaletsizliği ortadan kaldırmak için fazla olanı indirirsin.Az olana zam yapmazsın.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 13 30Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 15 32Parçalı Bulutlu