REKLAMI GEÇ

Çakıroğlu’nun adı Pamukkale’de yaşatılacak

Çakıroğlu’nun adı Pamukkale’de yaşatılacak

Pamukkale Belediye Meclisi, 2015 yılında İzmir’de PKK terör örgütü mensupları tarafından öldürülen Ege Üniversitesi Ülkü Ocakları Teşkilatı temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adını yaşatma kararı aldı. Çakıroğlu’nun adı Yunus Emre Mahallesi’ndeki bir parka verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Şubat 2020 Salı, 12:48

Pamukkale Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ikinci oturumunda, 2015 yılının Şubat ayında İzmir Ege Üniversitesi’nde PKK’lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda öldürülen Ege Üniversitesi Ülkü Ocakları Teşkilatı temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adının Pamukkale’de yaşatılmasına yönelik gündem maddesi görüşüldü.

İdari ve Diğer İşler Komisyonu’ndan gelen teklife ilişkin değerlendirme yapan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayatına mal olan olayın tüm toplumu olumsuz etkilediğini ifade etti.

Örki, “Bayrağımızı savunan bir gencimizin şehit edilmesi hepimizi incitti. Birçok anne bana bu nedenle gözyaşı dökmüştür. Fırat Yılmaz Çakıroğlu bana göre belirli bir siyasi görüşün temsilcisi olmaktan öteye geçerek vatan mücadelesi içinde tanımlanan bir genç olmuştur. Üniversiteye yakın bölgedeki parka şehidimizin adını vererek üniversitemizde yer alan 50 bine yakın gencimize ‘Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır’ mesajı vermek istiyoruz. Umarım bundan sonra hiçbir ismi sokağa, caddeye, parka vermek durumunda kalmayız. Bu ülke için canını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından yapılan oylama ile Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adı Yunus Emre Mahallesi 6401 ve 6407 sokaklar arasında bulunan parka verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu