REKLAMI GEÇ

Cuma namazı için ahşap ve demir atıklarından minber ve mihrap yapıldı

Cuma namazı için ahşap ve demir atıklarından minber ve mihrap yapıldı

Pamukkale Belediyesi, cuma namazının cami avlularında ve pazar yerlerinde kılınacak olması nedeniyle ahşap ve demir atıklarından 40 mihrap ve minber üretti, vatandaşların hizmetine sundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2020 Cuma, 10:10

Daha önce ahşap atıklardan geri dönüşüm sağlayarak kedi ve köpek evleri yapan Pamukkale Belediyesi, bu kez de atıkları farklı bir konu için değerlendirdi.

Koronavirüs önlemleri nedeniyle uzun süredir camilerde namaz kılınamazken normalleşme çerçevesinde belirli önlemler altında Pamukkale’de 56 farklı noktada Cuma namazı kılınacak. 13 cami, 21 pazaryeri ve bir stadın yer aldığı noktalarda Pamukkale Belediyesi tüm hazırlıklarını yaparken, önemli bir çevreci davranış da sergiledi.

Pamukkale Belediyesi’nden 15 kişilik ekip yoğun bir çabayla demir ve ahşap atıklardan Cuma namazında kullanılacak mihrap ve minberler hazırlandı. Kısa sürede 40 noktada kullanılacak mihrap ve minber hazır hale getirildi. Pamukkale Belediyesi bu çalışmayla çevrecilik yönünü de ortaya koymuş oldu.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, geri dönüşüm konusunu önemsediklerini ifade ederek, “Biz hiçbir atığın yok olmasını istemiyoruz. Bunun için ekiplerimiz daha önce atık ahşapları toplayıp sokaktaki canlılar kedi ve köpekler için sıcak yuva yapmıştı. Yine aynı atıklar elimizde vardı. Bu kez ihtiyaç olan mihrap ve minber idi. Ekip arkadaşlarımız büyük bir özveri ile kısa sürede Cuma namazı için çoğu pazar yeri ve okul bahçesinde kullanılmak üzere 40’a yakın mihrap ve minber hazırladı. Demir ve ahşap atıkları kullanarak halkımızın uzun süre sonra kılacağı Cuma namazı için gerekli olan malzemeler sağlanmış oldu. Biz geri dönüşüm konusunda bu ve benzeri çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık