REKLAMI GEÇ

Kaçak sakatat işletmesine 22 bin lira ceza kesildi

Kaçak sakatat işletmesine 22 bin lira ceza kesildi

Pamukkale İlçesinde yaydığı pis koku nedeniyle şikayet edilince ortaya çıkan kaçak sakatat işletmesine 22 bin lira ceza kesildi. 8 bin 950 kilo sakatat ise imha edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2019 Pazar, 10:42

(AA) – Denizli’de koku yayan sakatat işletmesindeki 8 bin 950 kilo sakatat imha edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Denizli’nin Pamukkale ilçesinde virane bir kesimhanedeki kötü kokulara ilişkin Zabıta Müdürlüğüne ihbar geldiği, müdürlüğün de Denizli Tarım ve Orman Müdürlüğü ile iletişime geçtiği ifade edildi.

Denizli Tarım ve Orman Müdürlüğü denetim ekipleri ile zabıta ekiplerinin söz konusu yerde beraber yaptığı denetimde, bir kişinin kullanılmayan eski ve virane kesimhanede sakatat işlediğinin tespit edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yapılan denetimlerde söz konusu kaçak kesimhanede sakatat olarak sadece hayvan ayağı bulunmuştur. Ayrıca işletmenin çok kötü teknik ve hijyenik şartlarda olduğu, Tarım ve Orman Bakanlığımızdan onay izni olmadığı tespit edilmiştir. Bu tespitler üzerine işletmede bulunan 8 bin 950 kilo ayağın tamamı imha edilmiştir.

Belediye ekiplerince işletme mühürlenmiş, Denizli İl müdürlüğümüz tarafından onaysız faaliyet göstermekten 22 bin lire idari para cezası düzenlenmek üzere tutanak tutulmuştur.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
10 Mayıs 2025 Cumartesi 18 31Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2025 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
12 Mayıs 2025 Pazartesi 14 28Parçalı Bulutlu
13 Mayıs 2025 Salı 16 23Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
14 Mayıs 2025 Çarşamba 11 25Parçalı Bulutlu