REKLAMI GEÇ

Divarcı özel ekibiyle özel projeler hazırladı

Divarcı özel ekibiyle özel projeler hazırladı

CHP Pamukkale Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Divarcı mutlu ve refah insanların yaşadığı bir Pamukkale yaratmak için iddialı projelerle geliyor. Alanlarında uzman 60 kişilik dev bir ekiple Pamukkale’yi mercek altına alan ve adeta röntgenini çeken Divarcı, bölgenin sorunlarına çözüm önerilerini Proje Araştırma ve Geliştirme Komisyonları tarafından hazırlanan projelerle kamuoyuna sunuyor.

/ DENİZLİHABER / 19 Kasım 2013 Salı, 11:14

Pamukkale dünya miras listesine girmiş önemli bir turizm merkezidir. Pamukkale deyince akla gelin gibi süzülen travertenler gelse de bölgemiz, Tavas-Acıpayam kavşağından başlayıp, Denizli’nin yarısını içine alacak şekilde bir uçtan bir uca 85 kilometre mesafede olan, 307 bin kişinin barındığı, Güney ilçe hudutlarına kadar uzanan ve Gözler’i de içine alan bölgedir. Bu bölge gerek tarihi, gerekse sosyal ekonomik yapısı ve nüfus yoğunluğu yanında çok farklı gelir gruplarını içinde barındırmaktadır. Proje araştırma ve geliştirme komisyonlarımız işte bu projeksiyonla daha güzel ve yaşanabilir Pamukkale için çalıştı. İşinin uzmanları ve çeşitli STK’lar da yer almış sorumluluk duyan yurttaş ve aydınlarımızdan oluşan komisyonlarımızda üniversite öğretim üyeleri, sosyolog, psikolog, pedagog, mühendisler, şehir plancıları, sanayiciler, esnaflar, sendikacılar ve yerel yönetimlerde çalışmış ve çalışmakta olan insanlar yer alıyor. Her bir projenin amacı daha mutlu ve refah içinde bir ilçe yaratmayı hedefliyor. İşte o projelerden bazıları:

cankurtaran-ic

CANKURTARAN “HALI VADİSİ” OLACAK
Denizli’nin bacasız sanayilerden birisi “CANKURTARAN HALI VADİSİ”…  Vadide; panayır alanları oluşturulacak, bu alanlarda organik gıda alım satımı, el işlerinin (yöresel ürünlerin) alım satımı gibi organizasyonlar yapılacak. Mesirelik alanlar oluşturularak, yerli ve yabancı turiste hizmet sunulacak. Cankurtaran Göleti ve Denizli’deki, suni göl ekolojik denge korunarak insanlarımızın sosyal ihtiyaçları karşılanacak şekilde düzenlenecek.

pamukkaleuniversitesi-ic

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Denizli’nin ilk ve tek üniversitesi olan PAÜ 45 bin öğrencisi ve yaklaşık 20 bin eğitmen ve çalışanıyla her geçen gün sorunlarıyla birlikte büyümekte. Bölge, öğrenci konseyleri, eğitimciler, üniversite yönetimi, STK’lar ile birlikte sorunlar tespit edilerek, çözümleri de projelendirildi.

TARIM/HAYVANCILIK
Kırsal alanda, tarım/hayvancılık özellikle seracılık alanında üniversite, STK’lar, yöre halkı ile birlikte oluşturacağımız AR-GE sonucu ürün çeşitliliği ve verimini artırılacak. Böylelikle istihdamın ve üretimin önü açılacak.

toplu-ic

TURİZM
Pamukkale yolu üzerinden başlayarak KOBİ’ler ve butik otelcilikle ilgili alanlar yaratılacak. Termal turizme bu bölgede ağırlık verilecek. Laodikya ile ilgili çalışmalarımız da mevcut. Bu bölgede özellikle yöre halkı, belediye, girişimciler ve TURSAB ile çeşitli organizasyonlar (festival gibi) düzenlenerek yörenin tanıtımı ve daha fazla turistin bu alanlara çekilmesi sağlanacak.
Gurme merkezleri kurarak, ilimizin kendine özgü damak tadını, bizim bile unuttuğumuz bu lezzetleri gün ışığına çıkartacak, özellikle Goncalı ve Pınarkent’te yerli ve yabancı turizme sunulacak.

muzik-kursu-ic

SEMT KONAKLARI
Yerel halkın yaşam kalitesini artırmak, eğitimden sağlığa, kültürel etkinliklerden sosyal-yardımlaşma hizmetlerine kadar pek çok hizmete daha hızlı, daha kolay ve kaliteli bir biçimde ulaşmasını sağlamak amacıyla farklı semtlerde kurulmuş merkezlerdir. Bu konaklarda gençlik merkezleri ve yaşlı hizmet merkezleri bulunacak.

resimkursu-ic

GENÇLiK MERKEZLERi
Gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerle değerlendirmelerine imkân tanıyan, kişisel gelişimlerini destekleyen, gençler tarafından çözüm üretilen ve projeler geliştirilen kurumlar olacak.

yasli-hizmit-iv

YAŞLI HiZMET MERKEZLERi
Yaşlıların yaşam kalitesini yükseltmek ve sosyal izolasyonu önlemek amacı ile yaşlılara yönelik projeler geliştirecek ve uygulayacak.
Sosyal refahı arttırmayı ve toplumun bütünlüğünü desteklemeyi amaç edinen bu merkeze, 50 ve daha yukarı yaş grubundaki herkes üye olabilecek ve merkezin hizmetlerinden yararlanabilecek.

cocukgelisim-ic

ÇOCUK GELiŞiM MERKEZi
Okul öncesi eğitim sağlıklı gelişimin, mutlu ve başarılı yetişkinliğin, adil ve eşit bir toplumun temelini oluşturur. Bu amaçlardan hareketle; erken çocukluk alanında bilimsel temelli eğitim modeller, yöntemler ve projeler geliştirilecek, erken yaş dönemindeki çocuklara doğru başlangıçlar sağlamak amacıyla, “Çocuk Gelişim Merkezleri” açılacak.

engellimerkezi-ic

ENGELLiLER MERKEZi
Özürlülerin; kapasitelerini geliştirmek, yaşam koşullarını iyileştirmek, bağımsızlaşmalarına destek olmak, toplumsal gelişmelerden pay almalarına yardımcı olarak üretime katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla hizmetler verilecek.

VERiLECEK HiZMETLER

• Sosyal rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetleri; Sosyal servis hizmetleri, sosyal destek programları, yasal haklar danışmanlığı…
• Psikolojik destek hizmetleri; Bireysel ve grupla psikolojik danışmanlık, aile eğitim ve seminer çalışmaları, konuşma terapisi…
• Fizik tedavi rehabilitasyon hizmetleri; Sporla rehabilitasyon, hidroterapi…
• İstihdam destek hizmetleri; Çağrı merkezi ve ulaşım hizmetleri; Medikal malzeme ve ortez-protez desteği; Yaz kampı ve sosyal, kültürel etkinlikler…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
9 Mayıs 2024 Perşembe 13 26Çok Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 12 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 12 23Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
12 Mayıs 2024 Pazar 11 22Sağanak Yağışlı
13 Mayıs 2024 Pazartesi 10 25Parçalı Bulutlu