REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediye Meclisi’nde sığınak gerginliği

Pamukkale Belediye Meclisi’nde sığınak gerginliği

Pamukkale Belediye Meclisi’nin Ocak dönemi toplantılarının son birleşimine sığınak gerginliği damgasını vurdu. MHP’li üyeler belirlenen yerlerin sığınak özelliği taşımadığı ve sahiplerinin zor durumda bırakılacağı iddiasıyla teklife sert tepki gösterdi, Başkan Hüseyin Gürlesin ise olumsuzlukların ortadan kaldırılabileceğini, bunun kesin bir karar olmayacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ocak 2017 Pazartesi, 21:41

Pamukkale Belediye Meclisi’nin Ocak ayı son birleşimi Hüseyin Gürlesin başkanlığında gerçekleştirildi. Birleşime Denizli Valiliği İl Afet Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde sığınak yerleri olarak belirlenen düğün salonları ve otoparklar ele alındı.

MHP’li meclis üyesi Ahmet Durman, sığınak olarak belirlenen yerler arasında bir düğün salonu var ki en küçük yağmurda bile akıyor. Başka bir sıkıntı da konuyu valilikten geldiği için onayladık. Sığınak olarak belirlenen bir yerde ruhsat değişikliği yapılacaksa bu kurumdan da izin alınması gerekiyor. Kurul değişikliği onaylamazsa mecburen işletme sahibi işe devam etmek zorunda kalacak. Esnafın önünü de tıkıyoruz” dedi.

“BU KESİN BİR KARAR DEĞİL”
Eleştirilere yanıt veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise sığınak yerlerinin meclise gelmeden önce komisyondan da geçmesini istediğini belirterek, incelemenin yapıldığını söyledi.

Gürlesin, “Denizli 1. Derece deprem bölgesinde bu nedenle ayrıntılı bir şekilde incelensin istedim. Bu nedenle önce komisyona gönderdik. Farklı fikirler gelirse ben bunu valimize iletirim. Daha güzeli. daha mükemmeli için gündeme getirmeliyiz. Sığınak veya herhangi bir konuda aldığımız karar bir daha gündeme gelmeyecek diye bir durum yok. Notumuzu alalım ve ilgili kuruma aktaralım” dedi.

Sığınak yerleri seçiminin ardından esnafın ruhsat değişikliğinde sorun yaşamasının yanlış olacağını ifade eden Başkan Gürlesin, “Esnafın yerini hem kullanacaksın, hem de zor duruma düşüreceksin. Bunun sorun olacağını sanmıyorum. Valiliğe yerinde bir öneri ile gider, bunun değiştirilmesini isteriz” dedi.

“SIĞINAKLAR FİZİKİ ŞARTLARI UYGUN DEĞİL”
MHP’li meclis üyesi Yasin Çatalok ise sığınak olarak belirlenen yerlerinin hiçbirinin standartlara uymadığını öne sürdü.

Çatalok, “Bodrum katlarının fiziki şartlarının uygun olması lazım. Belirlenen yerlerin havalandırma veya tuvaletleri var mı? Seçilenlerin hiçbiri sığınak yönetmeliğine uymuyor. Sığınaklardaki çift kapının kapanış açılışları, metre kareler, bunların hiçbiri uygun değil. Ayrıca neden esnafın malına sığınak diyoruz. Bir okul, cami, kamu kuruluşlarının zemin katlarını da sığınak olarak belirlenemez mi?” diye sordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık