REKLAMI GEÇ

Özel yetenek sınavlarına gönüllü öğretmenlerin desteğiyle hazırlandılar, sınavı kazandılar

Özel yetenek sınavlarına gönüllü öğretmenlerin desteğiyle hazırlandılar, sınavı kazandılar

Pamukkale Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi tarafından gönüllü beden eğitim öğretmenlerinin desteğiyle yürütülen “Dezavantajlı gençlerin özel yetenek sınavlarına hazırlık” projesi önemli bir başarıyı da beraberinde getirdi. Hazırlığa katılan 63 öğrenciden 50’si katıldıkları sınavları kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2017 Perşembe, 12:25

Pamukkale Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi tarafından gönüllü beden eğitim öğretmenlerinin desteğiyle yürütülen “Dezavantajlı gençlerin özel yetenek sınavlarına hazırlık” projesi kapsamında polis okulu ve özel harekât yetenek sınavlarına 63 öğrenci hazırlandı.

Gönüllü öğretmenler tarafından iki ay boyunca sınava hazırlanan 63 öğrenciden 50’si spor testini başarıyla tamamladı. Öğrencilerden 23’ü Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), 6 öğrenci de Özel Harekât ve Beden Eğitimi Spor Bölümü sınavını geçti, meslek sahibi oldu.

TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Başarılı öğrenciler gönüllü öğretmenlerle birlikte Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette meslek sahibi olan öğrenciler, gönüllü öğretmenler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Zafer Akçay da hazır bulundu.

“VATANDAŞ ODAKLI HİZMET VERİN”
Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), Özel Harekât ve Beden Eğitimi Spor Bölümleri gibi özel yetenek gerektiren sınavlara girecek öğrencilerin gönüllü öğretmenler tarafından eğitildiğini belirten Kaymakam Balcıoğlu, “İlçemizde ihtiyaç sahibi ailelerden özel yetenek gerektiren sınavlara katılmak isteyen çocuklarımız için ücretsiz kurs açtık. Kursumuzda ilçemizdeki okullarda görev yapan beden eğitimi öğretmenlerimiz gönüllü olarak görev aldı. Gönüllü öğretmenlerimizden eğitim alan öğrencilerimizden büyük bölümü de sınavı kazanarak meslek sahibi oldu. Devletimizin kendilerine tanıdığı imkânlar ile Polis olmaya hak kazanan gençlerimizin meslek hayatında daha da özverili olacaklarına inanıyorum. Mesleklerine başlayacak gençlerimize vatandaş odaklı hizmet vermelerini, yabancı dil başta olmak üzere birçok alanda kendilerini geliştirmelerini istiyorum” dedi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan da Halk Eğitim Merkezi’nin Milli Eğitim Bakanlığı’nın stratejileri doğrultusunda son yıllarda çok güzel çalışmalara imza attığını söyledi.

“PROJEYİ HAZIRLAYANLARA MİNNETTARIM”
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Maliye bölümü mezunu olan ve düzenlenen kurslara katılarak polis okulunu kazanan Atakan Erbudak, gönüllü öğretmenlerin desteğiyle özel yetenek sınavını hiç zorlanmadan başarıyla geçtiğini söyledi.

Erbudak, “Her zaman istediğim polis okuluna girmeye hak kazandım. İhtiyaç sahibi öğrenciler için tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak hazırlanan projede yer aldığım için çok mutluyum. Projenin hazırlanmasında emeği geçenlere, desteklerini esirgemeyen tüm devlet kurumlarımıza minnettarım” dedi.

Projede gönüllü olarak görev alan beden eğitimi öğretmenleri Ayşegül Gök, Murat Çavdar, Hüseyin Kaplan ve Nimet Aktaş ile sınavı kazanan öğrenciler Kaymakam Balcıoğlu’yla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu