REKLAMI GEÇ

Pamukkale yolunu trafiğe kapatanlar ikna edildi, yol açıldı

Pamukkale yolunu trafiğe kapatanlar ikna edildi, yol açıldı

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Pamukkale’de sabah saatlerinde hareketli anlar yaşandı. Yol üzerinde mülk sahibi olduklarını öne süren bir grup yola barikat kurarak kapatmıştı. Jandarmanın vatandaşları ikna etmesiyle yol trafiğe açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2019 Pazartesi, 12:14

Pamukkkale girişindeki kara yolunun üzerinden geçtiği arazide hak sahibi olduklarını iddia eden bir grup vatandaş, sabah saatlerinde kara yoluna plastik kasalar koyup şerit çekti.

“Tapulu özel mülkiyettir, girilmez” yazısı da asan gruptakiler, kara yolunun geçtiği arazinin tapulu malları olduğunu belirterek, haklarının verilmesini istedi.

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU
Yolun kapatılması üzerine uzun araç kuyrukları oluştu. Jandarmanın bölgedeki vatandaşlarla görüşmesi sonrasında yol yeniden ulaşıma açıldı.

Bayram Tekin, yolun yaklaşık 4 bin 600 metrekarelik bölümünde 45 kişinin hak sahibi olduğunu iddia ederek, kara yolunun bu kısmının tapulu malları olduğunu söyledi.

Pamukkale’ye ulaşımı sağlayan kara yolunun 1960’lı yılların başında yapıldığını dile getiren Tekin, “O zaman istimlak edilmemiş, şimdi mirasçılarımız buradaki hakkını almaya çalışıyor. 40-45 mirasçısı var. Şimdiye kadar atalarımızdan kalan bu gayrimenkulümüzü belirlemek için 2 yıla yakındır uğraşıyoruz. Yasal yollara başvurduk. İlgililerin bir an önce bu sorunu çözmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
1 Temmuz 2025 Salı 21 36Sıcak
2 Temmuz 2025 Çarşamba 21 36Sıcak
3 Temmuz 2025 Perşembe 16 35Sıcak
4 Temmuz 2025 Cuma 17 35Sıcak
5 Temmuz 2025 Cumartesi 19 38Sıcak