REKLAMI GEÇ

Pamukkale’de atık yağlar toplanacak

Pamukkale’de atık yağlar toplanacak

Pamukkale Belediyesi ile bir şirket arasında, çevreye ve su kaynaklarına büyük zarar veren bitkisel atık yağların toplanıp, geri dönüşümünün sağlanmasını içeren bir protokol imzalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Şubat 2016 Salı, 14:41

“Bitkisel Atık Yağların Toplaması İşi”protokolü Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve DEHA Bitkisel Atık Yağ Toplama Kazanım Biodizel Ürt. San. Tic. A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Erkin Tunç tarafından imzalandı. Protokole göre, firma ilçedeki restoran, yemek firmaları, otel ve okullara 50 litrelik bitkisel atık yağ bidonları yerleştirerek, düzenli olarak toplayacak.

Firma Genel Müdür Yardımcısı Erkin Tunç, imzaladıkları protokolle Pamukkale’ye hizmet vermenin mutluluğunu yaşayacaklarını söyleyerek, ilçe halkından bitkisel yağlarını biriktirip belirli noktalara yerleştirecekleri bidonlara koymalarını istedi.

Bitkisel atık yağların doğaya ve çevreye çok büyük kalıcı zararlar verdiğini belirten Gürlesin ise, “Pamukkale Belediyesi olarak çevreye ve doğaya duyarlıyız. Bu bilinçle çevreyi ve doğayı korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde ulaştırmak noktasında ilçemizde vatandaşlarımıza yönelik eğitim çalışmaları dahil birçok çalışmaya imza atıyoruz. O çalışmalarımızdan birisi de doğaya, çevreye ve özellikle su kaynaklarına büyük zarar veren bitkisel atık yağların toplanarak geri dönüştürülmesi konusu” dedi.

Başkan Gürlesin, atık yağların geri dönüşümüne katkı sunan vatandaşlara da çeşitli hediyeler verileceğini belirterek, “5 litrelik bitkisel atık yağı biriktiren ve geri dönüşüme kazandıran vatandaşlarımıza sıvı deterjan verilecek. Ayrıca çocuklarımıza ve öğrencilerimize, kırtasiye malzemelerinden oyuncaklara birçok hediyemiz olacak. Bitkisel atık yağların geri dönüşümü noktasında hediyelerinde bir teşvik olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
11 Mayıs 2025 Pazar 16 29Parçalı Bulutlu
12 Mayıs 2025 Pazartesi 15 28Parçalı Bulutlu
13 Mayıs 2025 Salı 15 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
14 Mayıs 2025 Çarşamba 14 28Parçalı Bulutlu
15 Mayıs 2025 Perşembe 13 28Parçalı Bulutlu