REKLAMI GEÇ

Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin temeli atıldı

Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin temeli atıldı

Pamukkale Belediyesi’nce yaptırılacak Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin temeli atıldı. 18 milyon liraya mal olacağı açıklanan sağlık kompleksi, bu bölgede oturan 350 bin kişiye hizmet verecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Kasım 2016 Pazar, 10:55

Pamukkale Belediyesi’nin vizyon projelerinden birisi olarak gösterilen Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin temeli Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Pamukkale Kaymakamı Şükrü Görücü ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in katıldığı törenle atıldı.
dokuzkavaklar_saglik_kompeksi_temel_atma-ic

ZEYBEKCİ: TÜRKİYE’DE İLK KEZ BİR BELEDİYE HASTANE YAPIYOR
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, törende yaptığı konuşmada‘Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade ederek, “Bizim belediye başkanı olduğumuz zamanlarda bir projeyi hayat geçirmek mümkün olmuyordu. Çünkü bir hizmet yapmak isteseniz hemen ‘bu belediyenin işi değil’ derlerdi. Biz risk alıp birçok projeyi hayat geçirdik. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de bu önemli proje ile ilke imza attı. Böylece ilk kez bir belediye hastane yapmış oluyor. Arsasını Büyükşehir Belediyesi verirken, Pamukkale Belediyesi 18 milyon lira harcayarak sadece vatandaşın sağlık hizmetine daha çabuk ulaşmasını sağlamak için projeye imza attı. Ben ülkede örneği olmayan bu projenin tamamlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı’na devredilerek halka hizmet vermesi sağlanacak” dedi.
dokuzkavaklar_saglik_kompeksi_temel_atma-iccc

ALTIPARMAK: AİLE HEKİMLİĞİ SİSTEMİ OTURDU
Vali Ahmet Altıparmak, kompleks hizmete girdiğinde bu bölgede oturan vatandaşların sağlık hizmetine daha kolay ulaşacağını ifade ederek, “Ülkemizde aile hekimliği sistemi artık oturdu. Hastanelerden önce aile hekimleri de kullanılmalı. Böylece daha acil hastaların tedavi görmesini sağlamış oluruz. Bu dev projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada yapılacak olan kompleks halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

ZOLAN: SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, mahalle halkının yoğun isteğini yerine getirebilmek için kompleksin yapılacağı arsayı bulup kamulaştırdıklarını, Pamukkale Belediyesi’nin de projeyi gerçekleştirip Sağlık Bakanlığına devredilmesini üstelndiğini, Denizlililere verdikleri sözleri tutmanın huzurunu yaşadığını söyledi.
dokuzkavaklar_saglik_kompeksi_temel_atma-icccc

GÜRLESİN: PAMUKKALE BELEDİYESİ’NİN EN ÖNEMLİ PROJESİ
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin 16 vizyon projelerinden en önemlisi olduğuna işaret ederek, “Bugün bizim için çok özel bir gün. Kurucu belediye başkanı olduğum Pamukkale Belediyesi’nin en önemli projesi için temel atacağız. Sağlık Bakanlığı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi el ele vererek halka büyük bir hizmet sunacağız. Arsasını Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği 2 bin 747 metrekarelik bu alanda 7 katlı dev sağlık kompleksi Pamukkale Belediyesi olarak biz yapıp, işletmek üzere Sağlık Bakanlığı’na devredeceğiz. Yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alana sahip olan bu sağlık kompleksi sadece Pamukkale Belediyesi’nde yaşayan vatandaşlarımıza değil tüm Denizli’ye hizmet edecektir. 20 polikliniğin yer alacağı kompleks günde 2 bin kişinin sağlık hizmeti almasını sağlayacak. Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi, Pamukkale ilçesinde 45 mahalleye, Merkezefendi sınırları içinde de 10 mahalleye, yaklaşık 350 bin kişiye sağlık hizmeti sağlayacak. Sağlık projesi normal ihale süresine göre 2018 yılının mayıs ayında tamamlanacak. Ancak biz bunu 2018 yılının ilk aylarına kadar tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin temeli, İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın dualarıyla protokol üyeleri tarafından atıldı.
dokuzkavaklar_saglik_kompeksi_temel_atma-icc

DOKUZKAVAKLAR SAĞLIK KOMPLEKSİ
Arsasını Büyükşehir Belediyesi temin ettiği Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin inşaatını Pamukkale Belediyesi yapacak. Sağlık Bakanlığı da iç donanımını gerçekleştirecek. Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi, 7 katlı olarak planlandı. Toplam kapalı alanı 9 bin 775 metrekare olup; dahiliye, genel cerrahi, çocuk, kadın doğum, kulak burun boğaz, gastroenteroloji, göğüs hastalıkları, nöroloji, beyin cerrahisi, üroloji, ortopedi, enfeksiyon hastalıkları, kalp damar cerrahisi, kardiyoloji, psikiyatri, cildiye, fizik tedavi, nefroloji poliklinikleri yer alacak.

Çocuk poliklinikleri alanında çocuk oyun alanları planlandı. Ayrıca diğer polikliniklere özgü gerekli müdahale odaları tasarlandı. Binada sedye asansörleri ve yürüyen merdivenler olacak. 20 farklı poliklinik hizmetinin yanı sıra tam donanımlı patoloji laboratuvarı, 400 metrekarelik Fizik Tedavi ünitesi ve fizik tedavi havuzu, 650 metrekarelik 30 cihaz kapasiteli diyaliz ünitesi, içinde kemik dansimetri, ultrason, röntgen, BT, MR bulunan kapsamlı görüntüleme hizmetleri, sterilizasyon ünitesi ve laboratuvarları bulunacak. Bina içinde ise, 112 Acil Müdahale Birimi yer alacak. Burada acil olarak ilk müdahaleler yapılabilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
9 Mayıs 2024 Perşembe 13 26Çok Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 12 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 12 23Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
12 Mayıs 2024 Pazar 11 22Sağanak Yağışlı
13 Mayıs 2024 Pazartesi 10 25Parçalı Bulutlu