REKLAMI GEÇ

Yazı başka, kışı başka Pamukkale

Yazı başka, kışı başka Pamukkale

Denizli’de termal suları ve tarihi zenginliği ile her mevsim ziyaretçi çeken “beyaz cennet” Pamukkale’ye hafta sonunda yerli ve yabancı misafirler yoğun ilgi gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2018 Pazartesi, 09:19

DENİZLİ (AA) – UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale, eşsiz güzellikteki travertenleri, şifalı termal suyu ve çevresinde antik kentleriyle her mevsim turistleri ağırlıyor. Pamukkale’ye beyazlığını veren termal su, soğuk havada oluşturduğu buharla “beyaz cennete” eşsiz güzellik katarken, yerli ve yabancı turistler termal suyun keyfini çıkarıyor.

Pamukkale’ye gelen ve hayran kalan turistlerden Çinli Fang Hong, “Pamukkale çok güzel. Burada sıcak suya girdik, sıcak su çok harika” derken, Mehmet Aydın, ilk defa Pamukkale’ye geldiğini belirterek, “Sakarya’dan geldik. Pamukkale ve sıcak su çok güzel. Herkesin buralara gelip görmesini tavsiye ediyoruz” dedi.

İlk defa Pamukkale’ye geldiğini söyleyen diğer bir sism Ahmet Kemal Seyhan ise “İlk defa Pamukkale’ye geldik, buradaki güzellikleri yaşamaktan çok mutlu olduk. Önemli olan bu güzellikleri yaşatmamız ve korumamız. Bu tarihi güzellikleri sadece biz değil, bütün insanlığın gelip görmesi çok önemli” diye konuştu. Diğer bir yerli turist Beyza Seyhan ise Pamukkale’yi gezmek ve tarihi yerleri görmek için İzmir’den geldiklerini aktararak, karşılaştıkları atmosferden etkilendiklerini söyledi.

Denizli Turistik Otel ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle UNESCO Dünya Miras listesinde olan Pamukkale’nin bu yıl ziyaretçi sayısının 2 milyonu aştığını dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu