REKLAMI GEÇ

Dev tekstil fabrikasından geriye kalanlar yürek burktu

Dev tekstil fabrikasından geriye kalanlar yürek burktu

Korucuk’ta bulunan tekstil fabrikasında gece saat 03.30’da başlayan yangın 6.5 saatte kontrol altına alındı. Felaketin boyutları yangın söndürülünce daha net ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2019 Cumartesi, 16:43

DENİZLİ (AA)
Korucuk’ta bulunan Varol Tekstil alevlere teslim oldu. 130 itfaiye görevlisinin 45 araçla mücadele ettiği alevler 6.5 saatte kontrol altına alındı. Zaman zaman lokal parlamaların yaşandığı fabrika yangınında soğutma çalışması devam ederken, yangının kontrol altına alınmasının ardından felaketin boyutu da ortaya çıktı.

Yangın ve söndürme çalışmalarına ilişkin bilgi veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, tekstil fabrikasının aynı zamanda turizme hizmet eden bir işletme olduğunu belirtti.

İhbar üzerine itfaiye ekiplerinin gece saat 03.40 sıralarında olay yerine giderek yangına müdahale etmeye başladığını anlatan Gökoğlan, şu bilgileri verdi:

“Burası kapalı alanı çok olan bir yer. İçerisinde poliüretan, petrol türevlerinin, ham madde bezlerinin rulo halinde olduğu bir yer. Dolayısıyla yangını söndürmekte güçlük çekildi. Şu anda belediyemizin burada 54 aracı, 130 civarında personeli geceden beri çalışmakta. Yangın söndü, soğutma çalışmaları devam ediyor. Tam yangın söndü derken bundan birkaç saat önce içeride bulunan 18 sanayi tüpünün parlaması ve patlaması neticesinde alevler yeniden yükselmeye başladı. Dolayısıyla yangın söndürme söndürme süreci birkaç saat daha uzamış oldu. Şu anda yangın söndürüldü, içeride kısmi yanışlar var ama yangın tamamen söndürüldü, şu anda soğutma çalışmaları devam ediyor. En önemli tesellimiz burada herhangi bir herhangi bir yaralanma veya ölümün olmaması sadece maddi hasar var.”

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı da fabrikadaki ham maddelerin cinsinden dolayı hızla büyüyen yangını 6,5 saatlik çalışma sonunda kontrol altına aldıklarını bildirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Mayıs 2024 Cuma 15 33Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 34Az Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 18 34Çok Bulutlu
20 Mayıs 2024 Pazartesi 19 35Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 36Az Bulutlu