REKLAMI GEÇ

Doğal gazda merkez tamam sıra 5 mahallede

Doğal gazda merkez tamam sıra 5 mahallede

Enerya’nın Denizli’deki doğal gaz ağı genişliyor. Kentin kenar semtlerine doğal gaz götürecek şebeke yatırımlarına Anafartalar Mahallesi’nde atılan temelle start verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Kasım 2014 Pazar, 13:30

Temel atma törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Enerya Bölge Müdürü Mehmet Akif Tulukçu ve vatandaşlar katıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, temel atma törenindeki konuşmasında, Denizli’ye doğal gaz gelmeden önce hava kirliliğinden dolayı gökyüzünde kuşların bile uçmadığını, Türkiye’nin en kirli kenti Denizli’nin şu anda ilk 30’un dışına çıktığını söyledi.

nihat-zeybekci

Şu ana kadar yapılanları yeterli görmediklerini kaydeden Zeybekci, “Kentin kenar semtlerinde de doğal gaz kullanılmaya başladığında havamız daha temiz olacak. Şu anda hala kirlilik var. 2004’te belediye başkanı olarak göreve geldiğimde, ‘Artık bu kentte güneş doğudan doğacak’ demiştim. Kenar semtler Denizli’nin doğusunda yer alıyor. Artık güneş buradan doğuyor. Denizli’yi dünyanın en güzel kentlerinden biri haline getirdik. Bizim yaptığımız hizmetleri başkaları hayal bile edemezdi”dedi.

osman-zolan

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, geçmiş yıllarda Denizli’de hava kirliliği nedeniyle nefes bile alınamadığını ifade ederek, Bakan Zeybekci’ye doğal gazın Denizli’ye gelmesine katkılarından dolayı teşekkür etti.

mehmet-ali-

ENERYA Bölge Müdürü Mehmet Akif Tulukçu ise, Denizli’de 2006 yılından itibaren faaliyete başladıklarını anımsatarak, “Biz dağıtım şirketi olarak sadece üzerimize düşeni gerçekleştirdik. İlk yatırımımız 2006 yılında ilk abonemiz sayın bakanımız Nihat Zeybekci’dir. Şu an 180 bin müşterimiz var. Biz Türkiye’de 11 bölgede doğalgaz dağıtımı yapan bir grubuz. Bu 11 il içerisinde de Denizli’nin bizdeki yeri çok farklı. Yatırımlarımızın dörtte biri Denizli’de. Doğalgaz tüketiminin beşte biri yine Denizli’de gerçekleşiyor” diye konuştu.

Tulukçu; doğal gazın bir yıl içinde Dokuzkavaklar, Anafartalar, Sümer, Aktepe ve Karşıyaka mahallelerinde de kullanılmaya başlanacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Anafartalar Mahallesi’ndeki doğal gaz şebekesinin temeli atıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
4 Mayıs 2024 Cumartesi 10 21Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 8 21Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 7 23Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 12 27Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 14 28Az Bulutlu