REKLAMI GEÇ

Eldenizli’de 2 kardeş yanarak öldü

Eldenizli’de 2 kardeş yanarak öldü

Denizli’de son aylarda ilçelerden birbiri ardına gelen ve ölümle sonuçlanan yangın haberlerinin bir yenisi daha eklendi.Pamukkale’nin Edenizli Mahallesi’nde yangın faciası. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında, biri felçli iki kardeş yanarak can verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2014 Cuma, 14:58

Eldenizli Mahallesi’nde, dün gece henüz bilinmeyen bir nedenle 80 yaşındaki Mahmut Aslan’a ait iki katlı ahşap evde yangın çıktı. Alevler kısa sürede binayı sararken, daha önce köye verilen yangın tankeriyle vatandaşlar müdahale etti. Denizli merkezden giden itfaiyenin de müdahelesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangında alevler içinde kalan felçli Zeliha Aslan (54) ve onu dışarıya çıkarmaya çalışan kardeşi Kudret Aslan (46) yanarak öldü. Babaları Mahmut Aslan ise dışarıya çıkmayı başardı.

Zeliha Aslan ve Kudret Aslan’ın cenazeleri otopsi için Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp Morgu’na kaldırılırken, yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışmalara da başlandı.

İTFAİYE HİZMETİNDE YENİDEN DÜZENLEME ŞART

Denizli’nin büyükşehir olmasının ardından beldeler birer mahalleye dönüşünce, buralardaki itfaiye hizmeti de büyükşehir belediyesine devredildi. Bunun sonucunda da yangınlara müdahalede geç kalındığı iddiaları sıkça gündeme gelmeye başladı. Buna gerekçe olarak da Acıpayam’da 1, Çivril’de 1 ve Honaz’da 2’si çocuk 3 kişinin yanarak can vermesi gösteriliyordu.

Vatandaşlar, yangın ihbarının ardından hızla müdahale için bir mekanizma oluşturmasını isteyerek, en son örnekte olduğu gibi itfaiyenin Denizli merkezden gitmesinin gecikmeye yol açtığını, yeni acılar yaşanmaması için merkezden uzak yerlerde itfaiye birimleri oluşturulması gerektiğini söyledi.

Yorumlar

Ömer ÖZTÜRK   -  Bağlantı 4 Temmuz 2014, 22:46

Aynı gece Akköyde çıkan yangına da itfaiye maalesef geç müdahale etmiştir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık