REKLAMI GEÇ

Engelli kadına yardım eli

Engelli kadına yardım eli

Pamukkale Belediyesi, geçirdiği rahatsızlık sonrası engelli olan ve eşinin de terk etmesiyle zor günler geçiren iki çocuk annesi Gülsüm Saygın’a yardım eli uzatarak, yeni bir yaşama adım atmasını sağladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2015 Cumartesi, 11:05

Atalar Mahallesi’nde oturan Gülsüm Saygın’ın sağlık durumu bozuldu. “Bipolar bozukluk” teşhisi konulan ve tetkikler sonucunda yüzde 93 ağır engelli olduğu belirlenen genç kadın, eşinin de kendisini terk etmesiyle iyice zorda kaldı. Komşularının yardımıyla bir barakada yaşam mücadelesini sürdüren Saygın’ın durumuyla ilgili bilgi verilmesi üzerine pamukkale Belediyesi harekete geçti. Aynı mahallede kaloriferli bir apartman dairesine taşınmasını sağlanan Saygın, 17 yaşındaki oğlunun da yanına yerleşmesiyle yeni bir yaşama adım attı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ile birlikte Gülsüm Saygın’ı ziyarette etti. Hastalığı nedeniyle konuşma zorluğu yaşayan ve vücut hareketleri çok kısıtlı olan genç kadın, Gürlesin ve Beyru’ya teşekkür etti.

Gürlesin de, sosyal belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını belirterek, “Gülsüm Saygın kardeşimiz, geçirdiği rahatsızlık sonrası hayata engelli olarak devam ediyor. Ağır engeline, yaşadığı sıkıntılara rağmen hayata dört elle tutunması güzel bir örnek. Gülsüm kardeşimize yaşadığı sıkıntılarında aşılması anlamında elimizden gelen tüm desteği sağladık. İhtiyaç sahibi engellilerimiz, lütfen bize başvursun, onlar için yapabileceğimiz muhakkak bir şeyler vardır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 14 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu