REKLAMI GEÇ

FATMA ARTIK DUYUYOR

FATMA ARTIK DUYUYOR

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, genç bir kız öğrenciye umut oldu. Okulunda çok başarılı olan ancak yüzde 60’ları bulan işitme kaybı nedeniyle dünyası sessizliğe bürünmeye başlayan 17 yaşındaki Fatma Karet’e elini uzatan başkan Gürlesin, ailenin ekonomik sebeplerle yıllardır alamadığı işitme cihazını aldı, genç kızı tedavi ettirerek tam anlamıyla duymasını sağladı. Öğretmeniyle birlikte Başkan Gürlesin’i ziyaret eden genç kız, “Sesleri bana geri verdiniz, dünyamı değiştirdiniz, eğitim hayatımda önümü açtınız” diyerek teşekkür etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2015 Cuma, 10:27

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kısa zaman önce Uzunpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başkan Gürlesin’e bir öğretmen, 17 yaşındaki 11 sınıf öğrencisi Fatma Karet’in yıllardır duyma sıkıntısı yaşadığını ve ailesinin ekonomik nedenlerle pahalı olan işitme cihazını alamadığını aktardı. Derslerinde çok başarılı olan Fatma’nın hem gelecek yaşamına hem de eğitim hayatına bu durumun büyük sıkıntı yaşattığı vurgulandı. 

Genç kızın durumunu öğrenen Başkan Gürlesin, çok acil olarak gerekeni yapacağını belirtip destek sözü verdi.
Gürlesin, işitme kaybı yüzde 60’lara ulaşan ve giderek kaybı artan Fatma Karet’i tedavi ettirip işitme cihazı alarak bu engelini ortadan kaldırdı. Tedaviyle birlikte işitme cihazına kavuşan Fatma, artık tam anlamıyla duyuyor.

Tüm sesleri duyabilen, derslerini tam olarak adapte olan genç kız mutluluğunu, Engeliler Haftası’nda Başkan Gürlesin’i Fizik Öğretmeni Yücel Zeytincik ile ziyaret ederek paylaştı.
Başkan Gürlesin’e duyarlı davranışından dolayı teşekkür eden öğretmen Yücel Zeytincik, “Okulumuzu ziyarete geldiğinizde derslerinde çok başarılı olan genç kızımızın durumunu size aktarmıştık. Maddi açıdan bayağı yüklü bir yardıma ihtiyaç vardı. Çok kısa sürede desteğinizle tedavi ve işitme cihazı alınarak Fatma Karet sağlığına kavuştu. Fatma’ya yeni bir dünya açtığınız ve yüzünü güldürdüğünüz için teşekkür ediyorum” dedi.
Sevinç gözyaşlarını tutamayan Fatma ise , “Siz yardım etmeseydiniz işitmeyen bir dünyaya adım adım yaklaşıyordum. Siz yardım ettiniz dünyam değişti. Hayatım değişti. Yardım etmeseydiniz duyacağım söylenseydi hiç inanmaz ve bunu ummazdım. Sesleri bana geri verdiniz, eğitim hayatımda önümü açtınız. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

YÜZLERİN GÜLMESİ YETERLİ
Başkan Gürlesin de, öğretmenlerle yapılan o toplantıda Fatma Karet’in durumunun kendisini çok etkilediğini kaydederek, “O gün bana az duyduğu ve giderek daha da az duymaya devam ettiği belirtildi. Sahip çıkılması gerekiyordu. Ayrıca kızımız çok da başarılıymış. Bizde duyarlılık göstererek konuyu değerlendirdik. O gün ismini aldık ve sonraki süreci adım adım takip ettik. Tedavisi yapıldı ve işitme cihazı alındı. Kızımızın mutluluğu bizlere yetti. Amacımızda buydu. Kızımızın, ailesinin ve öğretmenlerinin mutlu olması hedefimizdi. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Biraz önce mutluluk gözyaşları gözlerinden damladı. Yeter ki bizim gözyaşımız bu sebeple olsun. Allah bundan sonra da daha büyük başarılarınızı daim etsin. Sizleri sevindirebildiysek ne mutlu bize” dedi.

DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Başkan Gürlesin ziyaret vesilesiyle engellerle bir çağrıda bulunarak, “Benzer tarzda rahatsızlığı olan engellilerimiz, lütfen bizlere başvursunlar. Belki yapabileceğimiz bir şeyler vardır. Biz burada elimizden geldiği kadar yardımcı olmak istiyoruz. İmkanlara, şartlara ve sağlık raporlarına bakarak nasıl bir yardımımız dokunabilir bunu belirleyeceğiz. Sonucunda ise belirli bir oranda benzer engellilerimize elimize uzatacağız. Bunu Fatma Karet’le başlattık. Kendisi zaten başarılı bir öğrencidir. Şimdi de daha da başarılı olacaktır. Ülkemize, vatanımıza, insanlığa faydalı olacağından hiçbir şekilde şüphem yok” dedi.

Yorumlar

vatandaş osman   -  Bağlantı 15 Mayıs 2015, 11:27

sayın başkan,duyarlılığınızdan dolayı bir vatandaş olarak kutluyorum.bu takdire şayen hizmetiniz diğer belediye başkanlarımıza örnek olur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu