REKLAMI GEÇ

Guinness Rekorlar Kitabına girdiği söylenen Horoz heykeli için başvuru yok!

Guinness Rekorlar Kitabına girdiği söylenen Horoz heykeli için başvuru yok!

Pamukkale Belediyesi’nin ilk belediye başkanı Ak Partili Hüseyin Gürlesin’in tüm itirazlar ve tepkilere rağmen yapımına başladığı ama bitiremediği Seyir Tepesi’ndeki 27 metrelik dev horoz heykeli yeniden gündemde… Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiği söylenen heykel için başvuru belgesine ulaşılamıyor; Böyle bir başvuru hiç yapılmamış olabilir.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2020 Cumartesi, 11:53

Pamukkale Belediyesi’nin eski belediye başkanı Hüseyin Gürlesin tarafından Pamukkale Üniversitesi Kampüsü’nün üst kısmına tüm itirazlar ve tepkilere rağmen yapılan, Denizlililerin ‘Kel Tepe’ dediği Seyir Tepesi’ndeki 27 metrelik dev horoz heykeli şimdi de rekorlar kitabı ile gündemde…

Seçimden hemen önce bitirilen ve çevresinde hiçbir şey olmamasına rağmen kaidesine oturtularak açılışı yapılan heykelin Guinnes Rekorlar Kitabı’na girdiği sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde görülmeye başlayınca tartışma yeniden alevlendi.

BAŞVURACAĞIZ DEDİ AMA BAŞVURDU MU?
Eski belediye başkanı Hüseyin Gürlesin, horoz heykelinin tanıtımı için basınla bir araya geldiğinde 6 ayda tamamlanan horoz heykeli için “Kaidesine yerleştirdikten sonra Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi için başvuracağız” dedi. Ancak partisinin aday göstermediği ve görevinin son günlerini yaşayan Gürlesin’in 9 Mart’taki bu konuşmasından 22 gün sonra Gürlesin koltuğu, seçimi kazanan partilisi Avni Örki’ye devretti.

GERÇEKTEN BAŞVURU YAPILDI MI?
Horoz heykelinin Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi için başvuru yapılacağı o dönemde gündeme oturdu, haberler yapıldı ancak Gürlesin tarafından böyle bir başvurunun yapılıp yapılmadığı merak konusu oldu.

GÜRLESİN SPONTANE SÖYLEMİŞ
Hüseyin Gürlesin’in horozun tanıtımı için basına bir araya geldiği gün Guinness başvurusu hakkında hiçbir ön hazırlık olmadığı, tanıtım yapılırken spontane olarak söylediği ileri sürüldü.

BELEDİYEDE BAŞVURU BELGESİ YOK
Sosyal medyada heykelin Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiği yönünde birçok paylaşım yapıldı, bazı haber sitelerinde haberi yapıldı. Ancak Denizli Haber’in ulaştığı belediye yetkilileri, böyle bir başvuruya dair belgeye belediye kayıtlarında  ulaşılamadığını bildirdi. Yetkililerin, dönemin yöneticileri ile konuşarak gerçekten bir başvuru yapılıp yapılmadığını araştırdığı öğrenildi.

GUİNNESS’TE BÖYLE BİR REKOR YOK
Guinness Rekorlar Kitabı’nın internet sitesinde, İngilizce olarak aranan Horoz Heykeli ve Pamukkale terimlerinde hiçbir rekora ise ulaşılamıyor. Bu da Bir başvuru olmadığını doğrular nitelikte.

Yorumlar

Anıl   -  Bağlantı 2 Mayıs 2020, 23:19

Dünyanın en paalı orozu için müracaat edin bea.

Mehmet   -  Bağlantı 2 Mayıs 2020, 17:58

Sayın Gürlesin’e Denizli’ye attığı bu kazık için en içten dileklerimi sunarım. Her gördüğümüzde kendisini yâd ediyorum.

Bakış Açısı   -  Bağlantı 2 Mayıs 2020, 15:17

Üniversitenin etrafındaki külliye, polis evi, meslek lisesi ve diğer okullar, orman bölge müd. lojmanlar. Çamlık parkı ve o tepeler derhal Üniversiteye verilmesi için çalışmalar yapılmalıdır.

Hakan G   -  Bağlantı 2 Mayıs 2020, 14:07

O kadar parayı buraya gömen bld bşk hakkında neden bir soruşturma açılmaz ki?Ayrıca avni örki bitmeyen kültür merkezi inşaatı için de buraya haksız yere para aktarılmış diyordu,sahi o iş noldu?Yazık yazık..bu belediye chp li olsaydı hiç şansı yoktu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 9 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 13 34Parçalı Bulutlu