REKLAMI GEÇ

Kadın ve çocuk sığınma evi yapılacak

Kadın ve çocuk sığınma evi yapılacak

Türkiye genelinde son 7 yılda kadına yönelik şiddetin yüzde 1500 artması Pamukkale Belediye Meclisi’ni harekete geçirdi. Pamukkale İlçesi’nde Kadın ve Çocuk Konukevi yapımı, mecliste oy birliği ile kabul edildi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 10 Mart 2015 Salı, 09:45

Kadına yönelik şiddet Pamukkale Belediye Meclisi’nin gündeminde idi. Son 7 yılda kadına yönelik şiddette yüzde 1500 artış yaşanmasını göz önünde bulunduran Pamukkale Belediye Meclisi, ilçe sınırları içerisinde Kadın ve Çocuk Konukevi yapılmasını oy birliği ile kabul etti.

KADIN VE ÇOCUK KONUKEVİ YAPILACAK
Mart ayı toplantılarının son birleşiminde görüşülerek kabul edilen Pamukkale ilçe sınırları içerisinde Kadın ve Çocuk Konukevi yapılması ile ilgili İdari ve Diğer İşler Komisyonu raporunda, Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 100 binin üzerindeki belediyelerin kadın ve çocuklar için konukevleri açmasının kanuni zorunluluk olduğu vurgulanarak, “İlçemizde dezavantajlı grupların sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer alabilmesi için belirlemiş olduğumuz stratejik amacımıza da uygun olarak ve konu ile ilgili Pamukkale Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesinde ödenekte verilmesi dikkate alınarak, Pamukkale Belediyesi tarafından ilçemiz sınırları içerisinde Kadın ve Çocuk Konukevi açılması komisyonumuzca oy birliği ile kabul edildi” denildi.

ÖNERGE VERİLMİŞTİ
Pamukkale Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Ali Haluk Değirmenci, CHP Grup Başkanvekili Oral Baş ile MHP Grup Başkanvekili Ahmet Durmaz, son 7 yılda kadına yönelik şiddetin yüzde 1500 artığını göz önünde bulundurarak ilçe sınırları içerisinde Kadın ve Çocuk Konuk evi yapılması için Meclis Başkanlığı’na verdiği önerge oy birliği ile gündeme alınarak İdare ve Diğer İşler Komisyonu’na havale edilmişti. Konukevi’nin nereye yapılacağı ise yapılacak inceleme sonunda kararlaştırılacak.

denizli-pamukkale-belediye-meclisi-kadin-konuk-evi-ic

“OKULLAR DOĞUYA BAKACAK”
Pamukkale Belediye Meclis üyelerinin, gündeminde okul binaları da vardı. Anafartalar Mahallesi’nde bulunan Abalıoğlu Ortaokulu’nun bahçesine ek bina yapılması ile ilgili imar planı değişikliğini görüşüldüğü toplantıda, CHP’li Meclis üyesi Yılmaz Doğan’ın “Pamukkale Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bizden imar planı değişikliği talebinde bulunurken, o bölgedeki öğrenci sayısına göre talep ettiğini düşünüyorum. Biz fazla kat artırımı yaparak hata yapmayalım” sorusu üzerine Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Öyle bir çalışma yaptıklarını sanmıyorum. Bu konuda konuşulacak çok şey ver ama yanlış anlaşılacağı endişesiyle susuyorum. Okul binaları bile yapılırken yanlış yapılmış. Koskoca arsanın ortasına bina dikilmiş ve arsa heba olmuş. Arsaları o kadar hor kullanmışız ki; bugün ihtiyaç olmasına rağmen, okul binası yapacak arsa bulamıyoruz. Ayrıca binaların yapılışı bile yanlış. Bundan sonra Pamukkale İlçe sınırları içerisinde yapılacak okul binaları doğuya yani güneşe bakacak. Böylelikle hem çocuklarımız güneş alan sınıflarda daha sağlıklı eğitim alacak, hem de doğalgazdan tasarruf edeceğiz” dedi.

Yorumlar

meşcere   -  Bağlantı 10 Mart 2015, 11:25

Ama bu görev, asıl büyükşehirin olmalı,teleferikçiğin etrafına 6 milyon tl.ye yazlık evler ve çevre düzenlemesi yapacaklarına,önce 2005 de haraç mezat sattıkları ve inşaası kendileri tarafından yapılmayan,sığınma evlerinin yerine yenisini yapsınlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 9 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 13 34Parçalı Bulutlu