REKLAMI GEÇ

Kadınlar Kriket Açık Alan Şampiyonası Denizli’de yapıldı

Kadınlar Kriket Açık Alan Şampiyonası Denizli’de yapıldı

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Büyükler ve 19 Yaş Altı Kadınlar Türkiye Kriket Açık Alan Şampiyonası, Denizli’de tamamlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2022 Pazartesi, 17:13

Pamukkale ilçesine bağlı Akköy Mahallesi’ndeki statta gerçekleştirilen organizasyona 10 ilden, 10 takım ve 157 sporcu katıldı.

Şampiyonanın büyükler kategorisinde Ankara İl Karması birinci, Afyonkarahisar İl Karması ikinci, Denizli Uğur Okulları Spor Kulübü üçüncü oldu.

19 yaş altı kategorisinde ise Afyonlarahisar İl Karması birincilik, Nizip Spor Lisesi Spor Kulübü ikincilik, Denizli Uğur Okulları Spor Kulübü ise üçüncülük elde etti.

Turnuvada dereceye giren takımlara düzenlenen ödül törenle kupa ve madalyaları verildi.

Törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Kriket Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Denizli’nin tesis altyapısı ve tecrübeli kadroları ile birçok organizasyon için hazır olduğunu belirten İlman, “Denizli’yi sporda marka kent yapma parolası ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şampiyonaya katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Turnuvanın ödül törenine katılan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, dereceye giren takımlara ödüllerini takdim etti. Burada kriket de oynayan Başkan Örki, sporcularla da sohbet etti. “Kriket spor camiasını ilçemizde ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Pamukkale Belediyesi olarak kendimize koymuş olduğumuz hedeflerde emin adımlarla yürüyor olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Akköy Stadı da kendimize koyduğumuz hedeflerden biriydi. Pamukkale’ye ve Karahayıt’a birkaç kilometre uzaklıkta olan bu tesisimizin hem spora hem de turizme hizmet etmesini hedeflemiştik. Bugün gelmiş olduğumuz noktada görüyorum ki stadımız Türkiye şampiyonalarına ev sahipliği yapabiliyor. Bunun yanında da bu spor vesilesiyle ilçemizin turizm değerlerinin başka başka yerlere yayılmasına katkı veriyor olması çok önemli. İnşallah nice organizasyonlara Türkiye şampiyonalarına hatta mümkünse bazı branşlarda dünya şampiyonalarına ev sahipliği yapabilecek tesis zenginliğine en kısa sürede ulaşacağız, bu yönde adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. Bu uzun bir yolculuktu biz yaklaşık 3 yıldır bu tesisleşmeyle ilgili mücadele veriyoruz, gayret gösteriyoruz. Burada da bu güzel gençlerimizin gülen yüzünü gördükçe onların sporla yoğrulmuş güzel motivasyonlarını gördükçe bizde ayrıca mutlu olduk. Katılan ve mücadele eden tüm takımları ve sporcuları kutluyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 14 26Sağanak Yağışlı
4 Mayıs 2024 Cumartesi 11 22Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 9 23Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 8 24Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 14 27Az Bulutlu