Karahayıt’ta Ramazan sohbeti

Pamukkale Belediyesi, Karahayıt’ta Ramazan Geceleri programı kapsamında İlahiyatçı-Yazar Hasan As’ı vatandaşlarla buluşturdu.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Haziran 2016 Perşembe, 09:56
Pamukkale Belediyesi’nin Karahayıt’ta düzenlediği Ramazan geceleri sürüyor. Etkinliğin 13. programında İlahiyatçı-Yazar Hasan As, gerçekleştirdiği dini sohbette katılımcılara Ramazan’ın güzelliklerini ve Kadir Gecesi’nin önemini anlattı.
Ramazan ayında orucun insanlığa ciddi bir eğitim verdiğini belirten As, “Ramazan ayı rahmet, bereket, iyilik ve yardımlaşma ayıdır. Ramazan ayı 11 ayın sultanıdır. Yüce Allah Kur’an’da, ‘Ramazan ayı insanları kurtuluş yoluna götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur’an’ın indiği aydır’ buyurmuştur. Ramazan ayını önemli kılan etkenlerden biri de, dinimizin temel ibadetlerinden olan orucun bu ay içinde tutulmasıdır. Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah’ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Sevgili Peygamberimiz, Ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir. Oruç ayı insanlığa ciddi bir eğitim verilen önemli bir aydır. Bu ayda tutulan oruçlar, ibadetlerle nefsin bel kemiği kırıldığı gibi, yardımlaşma, birlik ve beraberliğin doruğa çıktığı bir dönemi yaşarız. Nefsimizi terbiye ettiğimiz bu ay sonrasında 11 ay boyunca dinimize uygun bir şekilde yaşamaya devam ederiz” dedi.
BİN AYDAN HAYIRLI KADİR GECESİ
Kadir Gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğunu belirten Hasan As, bu gecede neler yapılması gerektiğini sıraladı, “Kur’an’, Allah tarafından insanlara öğüt vermek ve yol göstermek için gönderilmiştir. Kur’an-ı Kerim, Ramazan Ayı’nın Kadir Gecesi’nde indirilmeye başlanmıştır. Yüce Allah Kadir Gecesi’nin ‘Bin aydan daha hayırlı’ olduğunu haber vermiştir. Peygamberimiz de ‘Kim inanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni değerlendirirse geçmiş günahları bağışlanır’ buyurarak, bu gecenin önemini belirtmiştir. Bu önemli gecede Kur’an–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur’an ziyafetleri verilmeli; Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmelidir” dedi.
Programın sonunda Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin İlahiyatçı-Yazar Hasan As’a teşekkür ederek, içerisinde Kuran-ı Kerim, tespih ve esansın bulunduğu sanduka hediye etti.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Pamukkale | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
10 Mayıs 2025 Cumartesi | 18 | 31 | Gökgürültülü Sağanak Yağışlı |
11 Mayıs 2025 Pazar | 15 | 29 | Parçalı Bulutlu |
12 Mayıs 2025 Pazartesi | 14 | 28 | Parçalı Bulutlu |
13 Mayıs 2025 Salı | 16 | 23 | Gökgürültülü Sağanak Yağışlı |
14 Mayıs 2025 Çarşamba | 11 | 25 | Parçalı Bulutlu |