REKLAMI GEÇ

Kayalık Camii’nde tartışma, kavga, şikayet ve yıkım…

Kayalık Camii’nde tartışma, kavga, şikayet ve yıkım…

15 Mayıs Mahallesi’ndeki tarihi kayalık camisinin müezzini ile dernek başkanı arasındaki tartışma caminin altını üstüne getirdi. Nasıl mı?

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2015 Salı, 16:23

Burak COŞKUN
15 Mayıs Mahallesi’ndeki 150 yıllık tarihi Kayalık Camii’nin pencerelerine ve duvarlarına yapıştırılan mermerler kırılarak sökülüyor. Nedeni ise caminin müezzini Hikmet Yuvacı ve Dernek Başkanı Turan Doğan arasında yaşanan ve iddiaya göre önceki gün kavgaya dönüşen sürtüşme. 

ic-2

Peki iş buraya nasıl geldi? Olayın geçmişe geçen yıla dayanıyor. Müezzin ile Dernek başkanı arasında elektrik faturalarının ve cami giderlerinin yüksek olmasından dolayı yaşanan tartışmanın ardından, Müezzin Yuvacı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na şikayet dilekçesi yazıyor.
Yuvacı dilekçesinde, koruma altındaki tarihi caminin pencerelerine ve duvarlarına izinsiz olarak mermer döşendiğini ve mahfile çıkan ahşap merdivenin altlarına sıva yapıldığını bildiriyor.

ic-1

Bu işlem izinsiz olduğu için suç teşkil ediyor. Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu da, karar alarak 30 gün içinde mermerlerin kırılması ve caminin eski haline getirilmesi kararı alıyor. Aksi taktirde sorumlular hakkında, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulacağı ihtarı yapılıyor.
Bunun üzerine caminin eski haline getirilmesi için mermer tabakaların kırılmasına başlanıyor. Bu çalışma da caminin altını üstüne getirmeye yetiyor.

ic-3

Sorun bununla da kalmıyor. Müezzin’in şikayeti üzerine mermerlerin kırılmasına sinirlenen Dernek Başkanı Turan Doğan, cami girişinde buluna hadis ve ayetlerin yazıldığı tahtaya, müezzini cemaate şikayet eden, bu yaşananlardan Hikmet Yuvacı’nın sorumlu olduğunu anlatan bir yazı yazıyor. Müezzin Yuvacı’nın yazıyı silmek istemesiyle ikisi arasındaki tartışma kavgaya dönüşüyor. Başından yaralanan müezzinin 2 gün rapor aldığı ve şikayetçi olduğu bildirildi.

ic-4

Öte yandan Aydın Kültür ve Tabiat Varlıkları’nı Koruma Bölge Kurulu yetkilileri, çalışmaları camiye gelerek yerinde inceledi. Pamukkale Müftüsü Nihat Sevil de, camideki çalışmaları yerinde inceledi.

ic-5

Bu arada cami cemaati de, Müezzin Hikmet Yuvacı’ya tepkili. Camiye yapılan onca masrafın boşa gittiğini dile getiren mahalle halkı, yapılan tadilatın camiyi koruma amaçlı olduğunu ifade ettiler.

ic-6

Yorumlar

Yasin   -  Bağlantı 11 Mart 2015, 15:54

Cami cemaati üyesi olarak söylüyorum: Müezzin kesinlikle haklı. Orası koruma altında bir cami. Dernek başkanı cami önünde çocukları oynatmıyor, kovalıyor. Yani camiyi ve çevresini kendisinin sanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 9 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 13 34Parçalı Bulutlu