REKLAMI GEÇ

Kayıhan’a Kültür ve Yaşam Merkezi

Kayıhan’a Kültür ve Yaşam Merkezi

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 17 bin 400 metrekaresi kapalı, 26 bin metrekarelik alanı kapsayacak Kayıhan Kültür ve Yaşam Merkezi’nin yılsonunda temelinin atılacağını açıkladı. Yaşam Merkezi, kreş, çok amaçlı salon, konferans salonu, fuaye ve sergi salonları, buz pisti, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları ve etüt merkezlerinin yanı sıra, 8 bin 500 metrekare yeşil alandan oluşacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2015 Pazartesi, 14:45

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Dedeman Park Otel’de basın toplantısı düzenledi.

denizli-pamukkale-belediyesi-kayıhan-kultur-ve-yasam-merkezi-ic
Başkan Yardımcıları Veli Demir, Selim Arkan, Fahrettin Göksu ve Türkay Gözlükaya’nın da katıldığı toplantıda, Kayıhan Kültür ve Yaşam Merkezi projesi ile ilgili gelişmeleri açıklayan Başkan Gürlesin, “Denizli’nin en büyük projelerinden birine başlıyoruz. Projemiz tamamlandığında tüm Denizli’ye değer katacak bir eser ortaya çıkmış olacak. Her zaman söylediğimiz gibi biz eserlerimizle konuşacağız” dedi.

50 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK
Kayıhan’da 26 bin metrekarelik alanda inşa edilecek olan Kültür ve Yaşam Merkezi’nin toplam maliyetinin 40-50 milyon lirayı bulmasının beklendiğini belirten Gürlesin, “Kayıhan’da sadece bizim değil Denizli için de büyük öneme sahip olan bir projeye imza atacağız. Bu proje ile kentin en iddialı yatırımını gerçekleştireceğiz. 26 bin metrekareyi içine alan yaşam merkezi bölgeye hayat verecek. Burada kreş, çok amaçlı salon, konferans salonu, fuaye ve sergi salonları, buz pisti, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları ve etüt merkezi yer alacak. Tamamlandığında Denizli için büyük önem taşıyan bir yaşam merkezinin eksikliği giderilecek” diye konuştu.

2017’DE TAMAMLANACAK
Kültür ve Yaşam Merkezi’nin içerisinde ayrıca tahsilat merkezleri gibi belediye birimlerinin de yer alacağını vurgulayan Başkan Gürlesin, proje ile ilgili şu bilgileri verdi: “ İhalesinin yıl sonuna kadar yapılmasını planladığımız Kayıhan Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi’nin 2017 yılı sonuna kadar tamamlanacağını tahmin ediyoruz. Bu projenin tahmini maliyeti yerinin de belediyemiz tarafından tahsisi de dahil olmak üzere 40 ile 50 milyon lira civarında olacak. Biz eserlerimizle konuşacağız dediğimizde bu tür eserleri hayata geçirmekten bahsediyoruz. Benzer projelerimizin Pamukkale İlçemiz için büyük önem taşıdığını biliyoruz. Kayıhan Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi Denizli’nin 1 numaralı projesi olacak. Bu projemizin Pamukkale ilçemize ve tüm Denizli’ye hayırlı olmasını dilerim.”

denizli-pamukkale-belediyesi-kayıhan-kultur-ve-yasam-merkezi-ic-1
8 BİN 500 METREKARELİK YEŞİL ALAN DA MEVCUT
Pamukkale Belediyesi’nin Kayıhan’da hayata geçireceği Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi projesi, 17 bin 400 metrekare kapalı olmak üzere 26 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek. Kültür ve yaşam Merkezi’nde bölgenin ihtiyacını karşılayacak, 260 kişilik çok amaçlı salon, 650 kişilik konferans salonu, 800 metrekare alana sahip fuaye ve sergi salonu, buz pisti, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları, kreş, etüt merkezi, 4 adet cep sineması, tahsilat merkezi, 7 adet iş yeri, 8 bin 500 metrekare rekreasyon alanı olanından oluşacak. Ayrıca, bölgede bulunan ağaçlar da korunarak, 8 bin 500 metrekare yeşil alan da proje içerisinde yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 14 26Sağanak Yağışlı
4 Mayıs 2024 Cumartesi 11 22Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 9 23Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 8 24Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 14 27Az Bulutlu