REKLAMI GEÇ

MOBESELER SUÇA SET OLDU

MOBESELER SUÇA SET OLDU

Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırlarında 68 mahalleyi mobese kameralarıyla donatıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Güvenlik güçlerimizden aldığımız bilgi mobeselerin kurulu olduğu 7 mahallede suç olaylarında en az yüzde 50’ye yakın azalma, olayların aydınlatılması ve faillerin yakalanmasında ise yüzde 200 artış görüldü. Bu da bizim doğru yolda olduğumuz gösteriyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mart 2015 Pazartesi, 13:31

Pamukkale Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilçede mobese kameralarının sayısı artırılıyor. Geçen yıl turizm bölgesini de içine alan 7 mahallede kameralar devreye sokulmuştu. Diğer mahallelerde de mobese kameralarının montajı devam ediyor. 

Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin, 68 mahallenin tamamının mobese kameralarıyla donatılacağını belirterek, “Akköy, Atalar, Çamlaraltı, Deliktaş, Karşıyaka ve Topraklık mahallelerimizde kurulacak mobese sistemlerinin ihalesi yapıldı, montajlar devam ediyor. Ayrıca 2. etapta 11 daha mahallemize mobese kameralarının takılması için ihaleye imzasını attık. 3. etapta ise bu yaza kadar ihalesini yapmayı planladığımız 14 tane daha mahallemiz var. Bu yatırımın en önemli amacı halkımızın güvenliği. Bu açıdan İlçe Jandarma Komutanlığımızdan ise aldığımız veriler yatırımın ne kadar doğru olduğunu bize gösterdi” dedi.

Mobeselerin kurulu olduğu 7 mahallede suç oranlarına bakıldığında  en az yüzde 50’ye yakın  azalma görüldüğünü söyleyen Gürlesin, “Kamera kurulduğu aydan itibaren böyle bir sonuç alındı. Ayrıca yaşanan olayların aydınlatılmasında, faillerin yakalanmasında yüzde 200 artış sağlandı. Karşımıza böyle önemli sonuçların yer aldığı bir fotoğraf çıktı. Biz geçtiğimiz yıl mobese sistemine 500 bin lira yatırım yaptık, bu yılda 1,5 milyon lira kaynak ayırdık. Hedefimiz 2019’un sonuna kadar 68 mahallemizin tamamında bu sistemin kurulması. Her mahallemizde caydırıcı olması adına bu sistem olacak. Biz halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak adına Pamukkale Belediyesi olarak ilçe sınırlarımızda her türlü tedbir için destek vermeye devam edeceğiz” dile konuştu. 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
6 Mayıs 2024 Pazartesi 7 22Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 11 26Parçalı Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 14 28Parçalı Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 14 27Az Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 13 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı