REKLAMI GEÇ

Öğrenciler için eko gezi eğitim programı

Öğrenciler için eko gezi eğitim programı

Pamukkale Belediyesi, “Geleceğimiz İçin Geri Dönüşümü Seçin” sloganıyla ilk ve ortaokul öğrencilerinde çevre ve geri dönüşüm bilinci oluşturmak amacıyla “Eko Gezi” eğitim programını başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Aralık 2015 Cuma, 12:08

Öğrencilerde çevre bilincinin oluşturulması, doğa sevgisinin aşılanması, geri dönüşümün öneminin aktarılması başlıklarıyla başlatılan “Eko Gezi” eğitim programı Çevre Mühendisi Durkadın Kazak, Çevre Teknikeri Yasemin Akkavak ve yardımcı personel Sait Doğan’dan oluşan ekip tarafından yürütülüyor. Eğitim faaliyeti sırasında öğrencilere çevre ve geri dönüşümün anlatıldığı boyama kitabı, dergi ve broşürler dağıtılıyor.

Eğitimle ilgili ilk uygulamalar 100. Yıl Mehmetçik Ortaokulu, Ahmet Gökşin İlkokulu, Yardımseverler Derneği İlkokulu, Hacı İbrahim Demireren Cumhuriyet İlkokulu ve Pakize Suzan Özkardeş İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Öğrenciler, geri dönüşüm firması ile Denizli Büyükşehir belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’na götürüldü.

Ahmet Gökşin İlkokulu’nda gerçekleşen eğitime katılan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Doğa ve çevre korunursa, doğal kaynaklar ziyan edilmeden ölçülü bir şekilde kullanılırsa gelecek nesillerimizde yaşamlarına en iyi şekilde devam eder. Burada önemli olan konulardan biriside geri dönüşüm. Düşünün bir kağıt doğada 3 ile 12 ayda yok olabiliyor. Plastik şişe bin yılda, pet şişe 400 yılda, cam şişe ise 4-5 bin yılda yok oluyor. Bu nedenle bu ve benzer materyalleri geri dönüşüme gönderilmesi çok önemli. Bu şekilde hem çevreyi korumuş oluyor hem de ekonomik olarak büyük kazanç sağlamış oluyoruz” dedi.

denizli-pamukkale-ogrenciler-geri-donusum-ic

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 23Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 26Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 32Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Çok Bulutlu