REKLAMI GEÇ

Örki’den dikiş-nakış kursiyerlerine sertifika

Örki’den dikiş-nakış kursiyerlerine sertifika

Pamukkale Belediyesi’nin ilçe genelinde her yaştan vatandaşlara yönelik açtığı yaz kurslarından biri olan dikiş nakış kursu sona erdi. Kursları gezen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, kursiyerlerin sertifikalarını verdi. Başkan Örki, “Bu tür kurslar sayesinde unutulmaya yüz tutmuş sanatlar ayakta kalıyor” dedi

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ağustos 2020 Pazartesi, 15:14

Pamukkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde her yaştan vatandaşlara yönelik açılan yaz kursları sona erdi. El Sanatları, ipek böceği kozasından çiçek yapımı, dikiş nakış, halk oyunları, ebru sanatı, işaret dilinden İngilizce ve Almanca kursuna kadar toplamda 8 farklı dalda açılan kurslar tamamlandı.

Koronavirüs tedbirleri alınarak gerçekleşen yaz dönemi kurslarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kadınlara yönelik açılan dikiş nakış kursunda kursiyerlerle bir araya gelen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, burada el emeği göz nuru ürünleri inceledi. Başkan Örki, kursiyerlerin sertifikalarını kendisi verdi.

“KARDEŞLERİMİZ DİKİŞ NAKIŞ SANATINI AYAKTA TUTUYORLAR”
Kursiyerleri tek tek tebrik eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Açılan dikiş nakış kurslarımızda kadınlarımız el emeği göz nuru eserler ortaya çıkardı. Kursiyerlerimiz bu kurslarda ürettikleri kıymetli ürünlerle bir nevi kaybolmaya yüz tutmuş dikiş nakış sanatını ayakta tutuyorlar. Yaklaşık iki aydır devam eden yaz dönemi kurslarımızın sonuna geldik. Bu güne kadar vatandaşlarımız kurslarımıza yoğun ilgi gösterdi. Pamukkale Belediyesi olarak bu kurslarımıza farklı dalları da ekleyerek devam ettireceğiz. Bizler her zaman olduğu gibi rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışımız olan sevgi, emek ve güvenle yine vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Hedefimiz mutlu insanların yaşadığı bir Pamukkale” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık