REKLAMI GEÇ

PAKUT’a madencilerden eğitim

PAKUT’a madencilerden eğitim

Pamukkale Belediyesi personelleri arasından gönüllü olanların katılımı ile kurulan PAKUT (Pamukkale Belediyesi Arama Kurtarma Timi) eğitimlerine devam ediyor. Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremde de faaliyet gösteren PAKUT, eğitimlerine ara vermeden sürdürürken son olarak Zonguldak’ta madenciler tarafından tahkimat konusunda eğitim aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ocak 2024 Pazartesi, 15:18

AFAD’dan akreditasyon alan Denizli ve Ege Bölgesi’nin ilk belediye ekibi olan ve kısa adı PAKUT olan Pamukkale Belediyesi Arama Kurtarma Timi, olası bir deprem afeti sonrasında daha hızlı ve güvenli müdahale ile can kaybının en az seviyeye düşürmek amacıyla eğitimlerine ara vermeksizin sürdürüyor.

PAKUT ismi de tescillenen, Pamukkale Belediyesi Arama Kurtarma Timi, olası bir deprem afeti sonrasında daha hızlı ve güvenli müdahale ile can kaybının en az seviyeye düşürmek amacıyla son olarak 22-25 Ocak 2023 tarihleri arasında Türkiye Taş Kömürü Kurumu Kozlu müessesesinde Pamukkale Belediyesi Arama Kurtarma Timi, tahkimat konusunda madencilerden eğitim aldı.

Eğitim faaliyetleri çerçevesinde maden ocağının 560 metre altına inilerek tahkimat tanıtımları sonrası domuz damı, çintili bağ tahkimatı vb. birçok tahkimat yönteminin uygulamalı olarak yapımı konusunda eğitim aldılar.

Bu eğitimle madencilerin ocakta kullandıkları tahkimat yöntemleri ve deprem bölgesindeki tecrübeleri PAKUT üyelerine aktarıldı. Olası bir deprem sonrasında enkazlarda kullanılma yöntemleri ve daha hızlı müdahale konusunda uygulamalı olarak eğitim gerçekleştirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Çok Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 14 30Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 15 30Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 16 29Parçalı Bulutlu