REKLAMI GEÇ

Gürlesin neden aday gösterilmedi?

Gürlesin neden aday gösterilmedi?

Denizli’nin hem nüfus hem de seçmen sayısı bakımından en büyük ilçesi olan Pamukkale’de AK Parti Avni Örki ile yarışa girme kararı aldı. Peki, mevcut başkan Hüseyin Gürlesin neden aday gösterilmedi. Kulislere göre nedeni kamuoyu yoklamaları, halkta karşılığı ve son olarak tartışma yaratan Seyir Tepesi projesi bu değişime neden oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ocak 2019 Pazar, 17:05

Seçim startının verilmesinin ardından Denizli’de üzerinde en çok tartışılan isimlerden biri Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin oldu.

Ak Parti’nin 2014 seçimlerinde aday gösterdiği ve seçim kazandığı Hüseyin Gürlesin’in yeniden aday gösterilmeyeceği uzun süredir siyasi kulislerde konuşuluyordu.

Bugün AK Parti Genel Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş’un yaptığı açıklama ile tüm ilçelerde olduğu gibi Pamukkale’de de gizem kalktı, Hüseyin Gürlesin’in yerine Avni Örki aday gösterildi.

Siyasi kulislere göre Gürlesin’in yeniden aday gösterilmemesinin altında birkaç neden yatıyor. Bunların en belirleyici olanı da parti tarafından yaptırılan kamuoyu yoklamaları. Gürlesin’in kamuoyu yoklamalarında zayıf kaldığı ve halkta karşılığının bulunmadığı için aday gösterilmediği siyasi kulislerde en çok konuşulan konu oldu.

Seyir Tepesi projesi de Gürlesin’in hanesine yazılan eksi değerlerden biri oldu. Büyükşehir’den bağımsız bir proje yapması, çalışma sırasında 3 işçinin hayatını kaybetmesi, sivil toplum kuruluşlarının projeye sert tepki göstermesi Gürlesin’i tartışmaların odağına oturttu.

Gürlesin son dönemlerde kentte projeye karşı oluşan algıyı yaptığı çalışmalar ve tanıtımlar ile değiştirmeye çalışsa da bunda başarılı olamadı.

Siyasi kulislerde, Gürlesin’in bu nedenlerle yeniden aday gösterilmediğini konuşuluyor.

Yorumlar

bekir aydın   -  Bağlantı 7 Ocak 2019, 13:32

pamukkale belediyesinin geçtiğimiz 4 yılda ortada projesi bile yok. yol kaldırım yapmak dışında birşey yapmadı. personeli lakayit. fen işleri mühendisleri bilgisiz tecrübesiz müdürü bile ilgisiz. hüseyin başkan kötü ekip kurdu ve bunun sonucu gitti.

MEMOCAN   -  Bağlantı 7 Ocak 2019, 13:19

Fatih Kayhan mahallelerinde yol yok yürümeye, adam gitmiş dağın tepesine 100 milyonluk yer yapıyor çay içmeye…..

S.Y.   -  Bağlantı 7 Ocak 2019, 11:53

bizim sokakta olan küçük bir park alanı var 3 yıl oldu belediyeye müracaat edeli henüz yapılmadı. sıraya koymuşlar vakti gelince yapacaklarmış. bu mudur memnuniyet. ben de oy vermiştim ama artık vermeyeceğim. hele şu E.Y.T. meselesinden sonra asla.

haso   -  Bağlantı 6 Ocak 2019, 21:06

bende hiç memnun değildim.aday gösterilse ilk defa ak parti haric bir partiye oy verme durumunda kalacaktım. 60m2 net metre kare saçmalığını getirip birçok vatandaşı mağdur etmiştir.

Burak Belada   -  Bağlantı 6 Ocak 2019, 20:24

Merak ediyorum bu kamuoyu yoklamaları kimlere yapılıyor. Geçen seçimlerde ilçeler arasında en çok puanı arttıran bir belediye başkanı değişiyorsa bunun arkasında bazı oyunlar vardır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı