REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediye Meclisi, yeni tarifeleri belirledi

Pamukkale Belediye Meclisi, yeni tarifeleri belirledi

Pamukkale Belediye Meclisi 2016 yılı vergi, resim, harç ve ücretler tarifelerini belirledi. Pamukkale Belediyesi 2016 yılında 165 ayrı kalemden ücretler alınacak. Meclis, 130 kalemde değişikliğe gitmedi, 19 kalemde artış, 5 kalemde de düşüş yaptı. Vergi, resim, harç ve ücretlerin bütçenin onaylanmasından sonra belirlenmesi ise mecliste tartışmalara yol açtı.

Metin Eltaş / DENİZLİHABER / 5 Kasım 2015 Perşembe, 11:28

Pamukkale Belediye Meclisi Kasım dönemi toplantılarını tamamladı. 2. birleşimde meclisin ağırlıklı gündemi Vergi, resim, harç ve ücretlerin belirlenmesi oldu. 2015 yılında 154 kalemden ücret alan Pamukkale Belediyesi, 2016 yılında bunlara 11 yeni kalem daha ekledi. 2016 yılında alınacak ücretlerin 130 kaleminde herhangi bir değişikliğe gidilmezken, 24 kalemden 5’inde düşüş, 19’unda ise artış yapıldı.

KATI ATIK BEDELİ ALINACAK
Merkezefendi Belediyesi’nin ücretleri kaldırdığı katı atık bedeli uygulaması Pamukkale Belediyesi’nde sürüyor. Meskenlerde herhangi bir artışa gidilmezken, ticari alanlarda 7.80’den 7.98’e yükseltilen katı atık bedeli, resmi kurumlar içinse yüksek artış getirdi. 49,25 TL olan resmi kurumların katı atık bedeli, 62,59 TL’ye yükseltildi.

ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR
Ücret tarifelerinin belirlendiği birleşimde söz alan MHP’li Erdoğan Er, komisyonda neden muhalefet şerhi koyduklarını açıkladı. 2015 yılında ücretlerin yüksek tutulduğunu, bu nedenle de yıl içinde vatandaşlardan ciddi tepkiler aldıklarını belirten Er, “Komşumuz katı atık bedelini kaldırmışken, biz artışa gidiyoruz. Yaşanan bu çifte standarda gönlümüz razı değil. Sosyal Belediyecilik anlayışımız nedeniyle muhalefet şerhi koyduk” dedi.

KANUNEN SAKINCALI
CHP’li Kerim Kıvrak ise yapılan çalışmanın bütçe hazırlama etiğine aykırı olduğunu öne sürdü. Vergi, resim, harç ve ücretler tarifesinin bütçe görüşmelerinden önce ele alınması gerektiğini anlatan Kıvrak, “Mecliste görüşülen ve kabul edilen bütçede değişiklik yapılamaz. Bu yasalara aykırıdır. Bütçede denkliği bozacak düzenlemeler yapılamayacağı için muhalefet şerhi koyduk. Bütçenin gelir kaleminde önemli bir değişikliğe yol açacak olan bu düzenlemenin zamanlaması yanlış” dedi.

DENKLİK BOZULMUYOR
Eleştirilere yanıt veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, genel bazda bir değişiklik olmadığını, bütçe denkliğinin bozulmadığını söyledi. Hukuki açıdan bir sorun olmadığını anlatan Başkan Gürlesin, artışlara ilişkin eleştirileri de, “Az bir kalemde, cüzi miktarlarda artışlara gittik. Vatandaşları mağdur etmek istemiyoruz, ancak belediyeyi de korumamız gerekiyor. Katı atık ücretinin de Çevre Kanunu gereği alınması gerekiyor” dedi.

Tartışmaların ardından vergi, resim, harç ve ücretler tarifesi, 15 muhalefet üyesinin red oylarına karşılık 19 AK Partili üyenin oylarıyla kabul edildi.

Yorumlar

muharrem okumuş   -  Bağlantı 5 Kasım 2015, 15:59

Peki katı atık vergisinin kaldırılmasıyla beraber %40 zamlanan atık su bedelinde indirime yani eski seviyesine dönülecek mi ? Yoksa oradaki artışa tepki olmasın diye mi kısa süreli bir uygulamamı yapıldı ?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
2 Mayıs 2024 Perşembe 13 27Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 12 27Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 12 23Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 8 25Parçalı Bulutlu