REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediyesi, 4 tona yakın elektronik atık toplamak için ilçede seferberlik başlattı

Pamukkale Belediyesi, 4 tona yakın elektronik atık toplamak için ilçede seferberlik başlattı

‘Sıfır Atık’ konusunda önemli çalışmalara imza atan Pamukkale Belediyesi, ülke çapında yapılan elektronik atıkları toplama konusunda düzenlenen ‘Belediyeler Arası E-Atık Toplama Yarışması’na katıldı. Hedef. 1 Eylül 2021 tarihine kadar 3 bin 570 kg elektronik atık toplamak…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Temmuz 2021 Pazar, 13:27

Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ülke çapında elektronik atık toplama konusunda farkındalık oluşturmak için “Belediyeler Arası E-Atık Toplama Yarışması” düzenledi.

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya (AEEE) Toplama yarışmasına ilçe belediyeleri iştirak ediyor. Nüfus yoğunluğunun baz alındığı oranda elektronik atık toplayan belediyeler belirlenerek ilk 3 belediyeye çeşitli hediyeler verilecek. Pamukkale Belediyesi de 11 ilçe belediyesinin yer aldığı kategoride en az 3 bin 570 kg atık toplayarak dereceye girmeyi hedefliyor.

1 Temmuz’da başlayan ve 1 Eylül 2021 tarihine kadar devam edecek olan kampanya ile ilgili olarak Pamukkalelilerin desteği bekleniyor. Bu konuda vatandaşlar kullanmadıkları elektrikli ve elektronik eşyaları mahalle muhtarlıklarında bulunan elektronik atık kutlularına, 20’den fazla noktada bulunan mobil atık getirme merkezlerine, belediye hizmet binalarına getirebilirler. Ya da 444 9 220 nolu telefondan Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ulaşarak evlerinden alınmasını da sağlayabilirler. Yarışmada kullanılmayan ve atıl durumda olan televizyon, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi, tost makinesi, bilgisayar, telefon, radyo ve benzeri elektronik eşyalar değerlendirmeye alınacak.

SIFIR ATIK KONUSUNU ÇOK ÖNEMSİYORUZ
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, belediye olarak sıfır atık konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, “Geleceğe daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için sıfır atık yönetmeliği uyarınca yapılması gereken ne varsa hepsini yapıyoruz. Günümüzde elektronik atıkların ayrı toplanması da çok önemli. 2020 yılında ilçemizde yaklaşık 3 bin kilograma yakın elektronik atık toplandı. Bu yıl bu atıkları toplayan kuruluş teşvik amaçlı bir yarışma düzenledi. Pamukkale ilçesi olarak en az 3 bin 570 kilogram atık toplayarak bu konuda ne kadar duyarlı olunduğunu göstermek istiyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızdan isteğimiz kullanmadıkları elektronik eşyaları muhtarlıklarımızda bulunan noktalar, atık getirme merkezlerine ya da belediyemizin hizmet binalarına getirmeleri. Getirme imkanları yoksa belediyemizi 444 9 220 nolu telefonu aradıklarında biz ekiplerimizi göndererek bu atıkları evlerinden aldırabiliriz. Her konuda olduğu gibi bu konuda da vatandaşlarımız duyarlılık gösterecektir. Buna inancım tam. Gelecek nesillere daha güzel bir Pamukkale bırakmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu