REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediyesi 6 ton atık yağ topladı

Pamukkale Belediyesi 6 ton atık yağ topladı

Pamukkale Belediyesi’nin çevreye önemli katkılar sağlayan projesi sürüyor. Atık yağların geri dönüşümünü sağlamak amacıyla planlanan proje kapsamında 6 bin 100 Litre atık yağ topladı, 6 milyar 100 milyon litre suyun kirlenmesinin önüne geçti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2016 Cuma, 12:51

Pamukkale Belediyesi, 2016 yılı başında çevreye ve su kaynaklarına büyük zarar veren bitkisel atık yağların toplanıp denizli-pamukkale-belediyesi-bitkisel-yag-toplama-bidonu-1geri dönüşümü için önemli bir projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında ilçe sınırları içerisinde yer alan restoran, yemek firmaları, otel ve okullar gibi birçok noktaya 50 litrelik bitkisel atık yağ bidonları yerleştirildi, atık yağlar düzenli olarak toplanmaya başladı. Evlerde ise 5 litre atık yağ toplayan vatandaşların aramaları halinde ekipler yağları teslim aldı, bunun karşılığında çeşitli hediyeler verildi. Bu sayede atık yağların lavabolara dökülerek yer altı su kaynaklarında kirliliğe yol açması önlenirken, doğaya, çevreye, insan sağlığına, şehir kanalizasyon sistemlerine ve en önemlisi su kaynaklarına büyük zararlar verilmesi engelleniyor.

Pamukkale Belediyesi’nin Şubat ayından bu yana sürdürdüğü çalışmalar çerçevesinde 6 bin 100 litre atık yağ toplanırken, bu sayede 6 milyar 100 milyon litre suyun kirlenmesi önlendi. Atık yağlar aynı zamanda lisanslı firma tarafından biodizele dönüştürülerek yakıt olarak kullanılıyor.

“HALKIMIZIN DUYARLI OLMASINI İSTİYORUZ”
1 litrelik bitkisel atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini hatırlatan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak çevreye ve doğaya duyarlıyız. Bu bilinçle çevreyi ve doğayı korumak için bir çok projeye imza atıyoruz. Atık yağ toplama projesi de bunlardan biri. Bitkisel atık yağların lavaboya dökülmesi sonucu çevre kirleniyor. Lavaboya dökülen yağlar, kanalizasyon sisteminde tıkamalar dahil bir çok konuda ciddi zararlar veriyor. Sadece Şubat ayından bu yana devam eden atık yağ toplama projemiz sayesinde 6 miyar 100 milyon litre suyun kirlenmesini 6 bin 100 litre atık yağ toplayarak sağladık. Daha çok atık yağ toplayarak suların kirlenmesini önlemiş oluruz. Okullarımız başta olmak üzere mahalle muhtarlıklarımız, restoranlar, yemek firmaları ve otellere atık yağ toplama bidonları koyduk. Bu proje sayesinde Pamukkale Belediyesi çevrenin kirlenmesini de önlemiş oluyor. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını rica ediyoruz” dedi.

Başkan Gürlesin, öğrencilerin bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Öğrenciler anne babalarına bu konuyu anlatsınlar. Toplanan atık yağların karşılığında deterjan hediye ediyoruz. Bu küçük gibi görünse de teşvik edici olsun diye yapılan bir uygulama” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 23Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 26Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 32Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Çok Bulutlu