REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediyesi İşgalden Cumhuriyet’e oyununu liselilerle buluşturdu

Pamukkale Belediyesi İşgalden Cumhuriyet’e oyununu liselilerle buluşturdu

Pamukkale Belediyesi, Cumhuriyetin 99. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında “İşgalden Cumhuriyet’e” adlı oyunu liselilerle buluşturdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2022 Salı, 18:36

Pamukkale Belediyesi çalışanlarının oluşturduğu Pamukkale Belediyesi Tiyatrosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftasında “İşgalden Cumhuriyet’e” adlı oyunu sahneledi.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Mehmet Gazi Salonu’nda Cumhuriyet’in 99. yılı kutlamaları çerçevesinde, Pamukkale Belediyesi personellerinin oluşturduğu grup tiyatro, müzik, şiirler ve halk oyunlarını kapsayan gösterisi ile işgalden Cumhuriyet’in ilanına kadar Denizli’de yaşananları izleyicilere aktardı.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de gösteriyi salonu dolduran gençlerle birlikte izledi.

Başkan Örki, oyunun bir bölümüne de katılarak “Deniz üstü köpürür” adlı şarkıyı seslendirdi.

Gün içinde iki kez sahnelenen oyunun iki seansına da katılan Başkan Örki, programın bir bölümünde 10. Yıl marşı çalınırken DJ masasına geçerek, liseli gençlerin Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak oldu.

CUMHURİYET COŞKUSUNU YAŞIYORUZ
Oyun sonunda görev alan mesai arkadaşlarına teşekkür eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Bundan 99 yıl önce Denizli’den yanan milli mücadele ateşi tüm ülkemizi sarmıştı. O günlerin öncesi ve o tarihi günde yaşananların konu edildiği ‘İşgalden Cumhuriyet’e’ adlı oyunda görev alan arkadaşlarımızın hepsi Pamukkale Belediyesinde çalışıyor. Göreve geldiğimiz ilk anda kültür ve sanat anlamında Pamukkale Belediyesinin bir rol model olmasını hedefledik. Ve dedik ki neden hep profesyonellerden destek almak zorundayız, biz istesek bunu kendi içimizden çıkartamaz mıyız? İşte görüyorsunuz hem tiyatro ekibini çıkardık hem de muhteşem Pamukkale orkestrasını çıkardık. Sizler de bugün okullarda derslerinizin başında olabilirdiniz, ama dediniz ki memleketim için, bayrağım için, istiklalim ve istikbalim için çok önemli bir gün yaklaşıyor. O günün adı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Ve ben o gün o coşkuya katılacağım dediniz, buraya geldiniz. Bize bu bayramı hediye eden, bize bu güzel günleri armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun bütün silah arkadaşlarını, aziz kahramanlarımızı saygıyla, rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, yaşasın cumhuriyet” dedi.

Pamukkale Belediyesi Tiyatrosu’nun “İşgalden Cumhuriyet’e” adlı oyunu 28 Ekim 2022 Cuma günü Çivril Şevki Özen Fen Lisesi Konferans Salonu’nda saat 20.00’de sahnelenecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık