REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediyesi’nde hak etmeyen firmaya bol bol ödeme yapılmış

Pamukkale Belediyesi’nde hak etmeyen firmaya bol bol ödeme yapılmış

Pamukkale Belediyesi’nde geçmiş dönemde verilen iki ayrı kültür merkezi ihalesinde, yüklenici firmaya fazla ödeme yapıldığı ortaya çıktı. Belediye Meclisi’nde gündeme gelen konuya ilişkin Belediye Başkanı Avni Örki icra takibi başlattıklarını açıkladı, CHP Grup Başkanvekili Oral Baş, hak edilmeden nasıl ödeme yapıldığını sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2019 Cuma, 19:22

Pamukkale Belediyesi’nin eski başkanı Hüseyin Gürlesin’in garip icraatları bir bir ortaya çıkıyor. Temmuz dönemi toplantılarına başlayan Pamukkale Belediye Meclisi’nde ilginç bir olay ortaya çıktı.

BAŞKAN “İCRA TAKİBİ BAŞLATTIK” DEDİ
Pamukkale Belediye Meclisi’nde gündeme ilişkin konuların görüşülmesi esnasında Belediye Başkanı Avni Örki, alacaklı oldukları bir firmaya ilişkin icra takibi başlattıklarını açıkladı.

Başkan Örki’nin satır arasında söylediği bu söz CHP grubunu harekete geçirdi. Grup Başkanvekili Oral Baş, belediyenin iş yaptırdığı bir firmadan alacaklı olmasının mantığa aykırı olduğunu söyledi ve detaylarının açıklanmasını istedi.

FAZLA ÖDEME YAPILMIŞ
CHP’li Oral Baş’ın araya girmesiyle belediyelerde alışık olunmayan durum netlik kazandı. Pamukkale Belediyesi’nin eski başkanı Hüseyin Gürlesin döneminde ihale edilen Aktepe ve Bağbaşı Kültür Merkezi ihalelerini alan firmaya hak etmediği halde fazladan ödeme yapıldığını söyledi.

“BELEDİYE İŞ YAPTIRDIĞI FİRMADAN NASIL ALACAKLI OLUR?”
CHP Grup Başkanvekili Oral Baş, bir belediyenin iş yaptırdığı firmaya sürekli borçlu olacağını, iş bitiminde de hesap görülmesi gerektiğini belirterek, Pamukkale Belediyesi’nde bunun tam tersi bir durumun ortaya çıktığını kaydetti.

Oral Baş, “Pamukkale’nin eski Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, iki kültür merkezinin yapımını verdiği firmaya, hak etmeden fazla ücret ödemiş. İş devam ederken firma işi bırakmış, mahkemeye başvurarak şirketin feshini istemiş. Mahkeme firmanın talebini reddetmiş, ancak her iki kültür merkezinde de çalışmalarını devam ettirmiyor. Bir belediyenin iş yaptırdığı firmadan alacaklı olması anlaşılır bir durum değil” dedi.

Amaçlarının görevi devralan başkanı kötülemek olmadığını belirten Oral Baş, “Ancak vatandaşlarımızın tüm bunları bilmesi gerekiyor. Belediyede gizli kapaklı işler olmaz, olmamalı. Pamukkale Belediyesi’nin 316 milyon lira borcu var. Geçmişe dönük deşildikçe bir şeyler çıkıyor. Tüm bunlar, ‘ben yaptım oldu’ mantığının yansımalarıdır. Daha hak edilmeyen yerlere ne kadar ödeme yapıldı bilmiyoruz” dedi.

ÖNERGE VERDİK, REDDEDİLDİ
Seyir Tepesi projesinin araştırılması için komisyon kurulması önergesi verdiklerini hatırlatan Oral Baş, “AK Parti ve MHP oyları ile önergemiz reddedildi. Bizim isteğimiz, bu projeye 140-150 milyon lira harcanması, doğanın katledilmesi elzemmiydi sorusuna cevap bulabilmekti. Hatanın nerede yapıldığını tespit edebilmekti” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 23Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 26Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 32Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Çok Bulutlu