REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediyesi’nin bütçesi 188 milyon lira

Pamukkale Belediyesi’nin bütçesi 188 milyon lira

Pamukkale Belediye Meclisi, gergin başladığı Ekim ayı toplantılarının finalini de gergin yaptı. 2016 yılının bütçesinin karar bağlandığı son birleşimde yine tartışmalar yaşandı. Muhalefet yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen bütçenin yatırımdan uzak olduğu eleştirisini getirdi, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise bütçenin büyük bölümünün yatırımlara ayrıldığını savundu. Bütçe, muhalefetin red oylarına karşı Ak Partili 20 üyenin oyuyla kabul edildi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2015 Cuma, 09:41

Pamukkale Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantılarının son birleşiminde, 2016 yılı bütçesi görüşüldü. Pamukkale Belediyesi Encümenince 188 milyon lira olarak teklif edilen ve Plan ve Bütçe Komisyonu’nda oy çokluğu ile kabul edilen 2016 yılı bütçesi, meclis üyelerinin oyuna sunuldu.

denizli-pamukkale-belediyesi-butce-gorusmesi-tartismali-basladi-tartismali-bitti-chp

“2016 YILI YATIRIM BÜTÇESİ OLMALIYDI”
Pamukkale Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Mustafa Çallıca, grubu adına söz alarak, 2016 yılı bütçesi hazırlanırken yatırımlara öncelik verilmediğini ileri sürerek, ret oyu vereceklerini belirtti. Çallıca, “Bütçe giderlerine baktığımızda, cari giderler için 104 milyonun üzerinde ödenek, yatırımlar için ise 83 milyon lira ayrıldığını görüyoruz. Oysa yeni kurulan bir belediye olarak bizim, ilçede yaşayan insanların refahını yükseltecek ve yaşantılarını kolaylaştıracak yatırımlar önceliğimiz olmalıydı” dedi.

denizli-pamukkale-belediyesi-butce-gorusmesi-tartismali-basladi-tartismali-bitti-mhp

BORÇLANMA BÜTÇESİNE HAYIR
Pamukkale Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Erdoğan Er ise, Pamukkale Belediyesi’nin bir yıllık gelir ve harcamaları ile yatırımlarının öngörüldüğü 2016 yılı bütçesini, kendilerinden 12 saatte inceleyip onay vermelerinin istendiğini belirterek, “Bu mümkün değil. Ayrıca, MHP grubu olarak İller Bankası’ndan 50 milyon lira kredi alınarak oluşturulan borçlanma bütçesini kabul etmediğimizi belirtmek isterim” diyerek, ret oyu vereceklerini açıkladı.

denizli-pamukkale-belediyesi-butce-gorusmesi-tartismali-basladi-tartismali-bitti-huseyin-gurlesin

CARİ HARCAMALARIMIZ YÜZDE 10’U GEÇMİYOR
Eleştirilere yanıt veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, muhalefetin aksine bütçenin yatırım ağırlıklı olduğunu savundu. Cari harcamaların bütçenin yüzde 10’unu geçmediğini ifade eden Gürlesin, “2002 yılından sonra cari harcamalara yüzde 30 sınır getirildi. Biz bu sınırın altında cari giderler için ödenek ayırmışız. 2016 yılı taslak bütçesinde 18 milyon 750 bin lira yedek ödenekler için ayrılmıştır. Bu ödeneğin yüzde 90’ı ile İller Bankası’ndan alınacak 50 milyon liralık kredi yatırımlar için kullanılacak. Bu durumda, 2016 yılı bütçesinin yüzde 55’ini yatırım bütçesi oluşturmaktadır” dedi.

CHP’Lİ ÜYELERİ KIZDIRAN AÇIKLAMA
CHP’li Meclis Üyesi’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün “”Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü hatırlatması üzerine Gürlesin, “Vatanını en çok kimin sevdiği ortada. Ben uzun yıllar İl Genel Meclisi üyesi olarak görev yaptım. Bizden önce İl Özel İdaresi’nin bütçesinin yüzde 88’inin cari giderler için harcandığını biliyor musunuz? Cari harcamalara yüzde 30 sınırı getiren biziz. Ayrıca, Gözler bir belediye idi. Tamam imkanlarınız yoktu ama cadde ve yolların orta refüjlerini de mi temizletemez. Kimin vatanını çok sevdiğini görüyoruz” dedi.

SESİNİ KESTİ
Başkan Gürlesin’i konuşmasının ardından söz alan CHP Grup Başkan Vekili Yılmaz Doğan, “Her sözümüzü siyasi olarak değerlendiriyorsunuz. Burada yedek ödeneğin yatırımlar için kullanılacağını söylüyorsunuz, ama komisyondan gelen raporda cari giderler kısmında yer alıyor. Rakamları dikkate aldığımızda bütçenin yatırımdan uzak olduğunu söylemek siyasi midir? Sizden önce de kim vardı? CHP 1960 yılından beri iktidar olmadı. O dönemde de sizler vardınız. O dönem iktidar partilerin bünyesinde olan isimler bugün AK Parti’de. Yani 2002 yılından öncede siz vardınız. Kimi eleştiriyorsunuz. Ayrıca yeni kurulmuş, yatırıma ihtiyacı olan Pamukkale Belediyesi ile Şişli Belediyesi’ni kıyaslama yapmanız doğru değil. O belediyeler yatırımlarını tamamlamış belediyeler, öncelikleri tabiki farklı olacak” dedi.

Doğan konuşmasını sürdürürken, Başkan Gürlesin, mikrofonu kapattı ve bütçeyi meclis üyelerinin oyuna sundu. Gürlesin’in bu davranışı muhalefet partili meclis üyeleri tarafından ‘Biz konuşan meclis olmak istiyoruz” sözleriyle eleştirildi.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Tartışmalar devam ederken, Başkan Gürlesin, 2016 yılı bütçesini oylamaya sundu. Pamukkale Belediyesi’nin 2016 yılı gelir ve gider bütçesi, 18 müdürlük için ayrı ayrı oylandı. Bütçe, 188 milyon lira olarak CHP ve MHP’li üyelerin 15 ret oyuna karşılık AK Partili meclis üyelerinin 20 evet oyu ile kabul edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 13 30Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 15 32Parçalı Bulutlu