REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediyesi’nin bütçesi 198 milyon lira

Pamukkale Belediyesi’nin bütçesi 198 milyon lira

Pamukkale Belediye Meclisi, zorlu bütçe maratonunu tamamladı. 2017 yılı bütçesini uzun süre görüşen Meclis’in karar birleşiminde zaman zaman gerginlik yaşandı. Muhalefet bütçenin gelir kaleminin gerçeklikten uzak olduğunu, payın bazı birimlere eksik aktarıldığını öne sürdü, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, gerçekçi ve ayakları yere basan bir bütçe hazırladıklarını söyledi. Uzun tartışmaların ardından bütçe üyelerin oyuna sunuldu, tüm birimlerin ayrı oylandığı bütçe oy çokluğu ile kabul edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ekim 2016 Cuma, 22:49

Pamukkale Belediye Meclisi Ekim ayı toplantılarının son birleşiminde 2017 yılı Performans Programı Taslağı ile 2017 Mali Yılı Pamukkale Belediyesi Taslak Bütçesi’ni ele aldı. Meclis üyeleri ilk olarak performans programını ele aldı.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Alparslan Albay, performans programı ile ilgili bilgiler verdi. Taslağın komisyonda oy çokluğu ile kabul edildiğini belirten Albay, küçük değişiklikler ile kendilerine gelen teklife yeni bir şekil verdiklerini söyledi.

Porformans programı üzerinde yapılan tartışmaların ardından madde üyelerin oyuna sunuldu, oy çokluğu ile kabul edildi. Performans programına AK Partili üyeler kabul, CHP ve MHP’li üyeler ise red oyu verdi.

BÜTÇE TARTIŞMALARA YOL AÇTI
Gündemin ikinci maddesinde yer alan 2017 Mali Yılı Pamukkale Belediyesi Taslak Bütçesi zaman zaman sert tartışmalara yol açtı. Bütçenin genel hatlarıyla meclis üyelerine aktarılmasının ardından MHP’li Erdoğan Er söz aldı ve 2016-2017 gelir tablosu üzerinden yola çıkıldığında hedeflerin gerçekleşmeyeceğinin görüldüğünü söyledi. “Geliri nerede artıracağız da bu kaynağı yaratacağız” diye soran Er, 2017’de de benzer rakamlar ile karşılayacaklarını kaydetti.

ARKAN: BEKLENMEDİK DURUMLAR YAŞANDI
MHP’li Er’in eleştirilerine yanıt veren Belediye Başkan Yardımcısı Selim Arkan, vergi ve harçlarda gerileme yaşandığını söyledi. Bunun en önemli nedeninin 15 Temmuz’da yaşanan hain eylem olduğunu anlatan Arkan, “Bu durum vatandaşı, doğal olarak bizi de etkiledi. Ancak, dönem sonuna kadar hedeflerimizin fazlasıyla gerçekleşeceğini görüyoruz” dedi.

ÇATALOK: VERGİ GELİRLERİ NASIL ARTACAK?
MHP’Li Yasin Çatalok da, bütçenin vergi gelirleri kalemindeki yaklaşık 11 milyon liralık artışın kaynağın sordu. Yüzde 25’lik bir artış öngörüldüğünü belirten Çatalok, bunun gerçekleşmesinin mümkün olmayacağını öne sürdü. Çatalok’a yanıt veren Pamukkale Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Özgür Altun, artan yeniden değerlendirme oranları, ilan reklam vergilerindeki artış ve alınamayan emlak vergilerinin tahsilatı ile öngörülen artışın sağlanacağın ifade etti.

MUSTAFA ÇALLICA: ATTIĞIMIZ TAŞ ÜRKÜTTÜĞÜMÜZ KURBAĞAYA DEĞİYOR MU?
CHP’li Mustafa Çallıca da Paktaş’ın güçlendirilmesi ve hizmet alımlarının bu kurum üzerinden yapılmasını tavsiye etti. Tanıtım giderlerine önemli bir pay ayrıldığını ifade eden Çallıca, “Bu harcamalar karşılığını buluyor mu? Pamukkale’yi kim ne kadar tanıyor? Bunların ölçülmesi lazım. Attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değiyor mu bunu bilmeliyiz” dedi.
Yollardaki çalışmaların aylarca sürdüğünü söyleyen ve bu konuda vatandaşların sabrının kalmadığını anlatan Çallıca, “Yol 45 gün kapansın, tüm kurumlar çalışmasını bitirsin ve yol açılsın. Bir bölgede çalışma başlıyor bir yıl sürüyor. Bu da vatandaşı bıktırıyor” dedi.

GÜRLESİN: GERÇEKÇİ VE AYAKLARI YERE BASAN BİR BÜTÇE
Eleştirilere yanıt veren ve bütçe hakkında son değerlendirmeyi yapan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, gerçekçi ve ayakları yere basan bir bütçe hazırladıklarını belirterek, “2016’da 110 milyon lira gelir bütçesi öngörmüştük ve yıl sonunda buna ulaşacağız. 2017 yılı için de 125 milyon lira gelir bütçesi öngörüyoruz. Yıl sonunda mükemmel bir bütçe yaptığımızı göreceğiz. Oy verin hepimizin eseri olsun, ama kararınıza saygımız sonsuz” dedi.

BÜTÇE OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Konuşmaların ardından tüm müdürlüklerin bütçeleri ayrı ayrı meclis üyelerinin onayına sunuldu. Muhalefet üyeleri bazı maddelere katılsa da bütçenin geneli CHP ve MHP’li üyelerin red oylarına karşılık AK Partili üyelerin oylarıyla kabul edildi.

198 milyon lira olarak öngörülen Pamukkale Belediyesi 2017 bütçesinin gelir kalemi 149 milyon liradan oluşuyor. 49 milyon lira borçlanmanın öngörüldüğü 198 milyon liralık bütçede aslan payı yine Fen İşleri Müdürlüğü’ne aktarıldı. Fen İşleri Müdürlüğü 2017 yılında 93 milyon 747 bin lira kullanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık