REKLAMI GEÇ

Pamukkale çevre bilinci oluşturuyor

Pamukkale çevre bilinci oluşturuyor

Pamukkale Belediyesi öğrencilerde çevre bilinci oluşturabilmek amacıyla iki önemli projeyi hayata geçiriyor. Anaokulları ve ilkokullar arasında “Hayalimdeki Çevre” konulu resim, ortaokul ve liseler arasında ise “Geleceğin Çevreci Mucitleri” proje yarışmasını başlatıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçedeki tüm öğrencileri çevre odaklı gerçekleşecek yarışmalara katılmaya davet etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Nisan 2016 Perşembe, 11:42

Pamukkale Belediyesi, ilçede çevre duyarlılığı konusunda yapılan çalışmalarına devam ediyor. Pamukkale Belediyesi, ilçe genelinde daha temiz bir çevre, geri dönüşüm bilincinin artması ve sürdürülebilir çevre yönetimi için sosyal ve kültürel alanda çalışmalarını sürdürüyor. Pamukkale Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilçede öğrencilere yönelik olarak çevre sevgisi, bilinci ve duyarlılığının oluşturulması amacıyla öğrencilere çağrı yapılarak iki çalışmayı hayata geçirdi. Anaokulları ve ilkokullar arasında “Hayalimdeki Çevre” konulu resim yarışması, ortaokul ve liseler arası “Geleceğin Çevreci Mucitleri” proje yarışmasını başlattı.

HAYALİMDEKİ ÇEVRE RESİM YARIŞMASI
“Hayalimdeki Çevre” konulu resim “Geleceğin Çevreci Mucitleri” adlı proje yarışmasına başvurular 2 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 17.00’de sona erecek. Başvurular Pamukkale Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne veya cevrekoruma@pamukkale.bel.tr mail adresinden yapılabilecek. Eserlerin son teslim tarihi ise 13 Mayıs Cuma günü saat 17.00’de son bulacak. ‘Hayalimdeki Çevre’ konulu resim yarışması birincilerine bisiklet, ikincilere eşofman, üçüncülere futbol topu verilecek. “Geleceğin Çevreci Mucitleri” adlı proje yarışmasının ödülleri ise birincilere bilgisayar, ikincilere tablet, üçüncülere bisiklet olarak belirlendi.

“ÇEVRENİN KORUYUCULARI ÇOCUKLARIMIZ”
Pamukkale Belediyesi olarak çevre temizliği ve korunmasının öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale İlçesi olarak temiz bir çevre noktasında her türlü çalışmayı yapmaktayız. Hem atıkların toplanması hem de geri dönüşümü noktasında önemli çalışmaları hayata geçirdik. Ayrıca mahalle mahalle vatandaşlarımızla bir araya gelerek verdiğimiz ‘Çevre Bilinci’ eğitimi ile de tüm bu çalışmalarımızı pekiştiriyoruz. Öğrencilerimize yönelik gerçekleştireceğimiz bu yarışmalarla hem çevre bilinci, sevgisinin artmasına hem de çevre duyarlılığı, hassasiyetinin yükselmesine katkı koyacağımızı düşünüyorum. Çocuklarımız hem bu yaşlarında hem de yetişkin olduklarında elde ettikleri hassasiyetlerle doğanın ve çevrenin koruyucusu olacaktır. Bu proje ile çevre bilincini ilçemizde daha da yukarılara taşıyarak, hem temiz bir çevrede yaşadığımız gibi geleceğimiz olan çocuklarımıza da temiz bir çevre bırakmış olacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu