REKLAMI GEÇ

Pamukkale İlçesinde 30 mahallede hayvancılık yasaklandı

Pamukkale İlçesinde 30 mahallede hayvancılık yasaklandı

Büyükşehir Belediye Kanunu ile sınırlama getirilen hayvancılık, Pamukkale Belediye Meclisi’nde alınan kararla 30 mahallede tamamen yasaklandı. MHP’nin “Hayır oyuna karşılık, AK Parti ve CHP grubunun oylarıyla kabul edilen karar, Pamukkale, Karahayıt mahallelerinin turizm bölgesi olması nedeniyle hemen, Gökpınar, Kayıhan, Zeytinköy ve Zümrüt mahallerinde ise 3 Eylül 2015 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2015 Pazar, 10:35

Pamukkale Belediye Meclisi’nce alınan kararla, ilçe sınırları içerisinde kalan 68 mahalleden 30’unda hayvancılık tamamen yasaklandı.
Büyükşehir Yasası ile 3 büyükbaş, 2 küçükbaş ve 10 kümes hayvanı ile sınırlama getirilen hayvancılığın tamamen kaldırılması Pamukkale Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

“9 AYDA NE DEĞİŞTİ”
Pamukkale Belediye Meclisi MHP Grubu üyeleri, “9 ay önce biz bu insanlara 4×3 büyük ve küçükbaş, 10 kümes hayvanı yetiştirebilirsiniz dedik. 9 ay önce Pamukkale Karahayıt mahalleleri turizm bölgesi değil miydi? Diğer mahalleler şehir merkezinde değil miydi? Şimdi ne değişti? Bazı kişiler bizim 9 ay önce aldığımız karar doğrultusunda yatırım yaptı. Şimdi de diyoruz ki; ‘biz yanlış yaptık, hayvancılık yapmayın’ bu insanları mağdur etmektir” diyerek karara itiraz ettiler.

“100 KİŞİ İÇİN 50 BİN KİŞİ MAĞDUR EDİLEMEZ”
Vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda bu kararı almak zorunda kaldıklarını dile getiren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Arkadaşlar, Karahayıt ve Pamukkale’ye gelen turistlerin karşılaştıkları manzara hiç hoş değil. Bizleri böyle tanısınlar istemeyiz. Ayrıca diğer mahallelerden ise gelen şikayetler var. 100 -200 kişi için 50 bin kişinin mağdur olmasına izin veremeyiz. Ayrıca, 6 ay süre veriyoruz. 6 ay içerisinde, mahalle arasında hayvancılık yapan ailelerin hayvanlarını taşıyabilecekleri uygun bir yer bulacağız” diyerek eleştirilere yanıt verdi.

İŞTE YASAKLI MAHALLELER
 MHP’li üyelerin ret oyuna karşılık Ak Parti ve CHP’li üyelerin evet oyu ile kabul edilen İdari ve Diğer İşler Komisyonu raporunda, “Pamukkale İlçesi sınırları içerisinde bulunan Pamukkale ve Karahayıt mahallelerinin turizm bölgesi olması nedeniyle hemen, Gökpınar, Kayıhan, Zeytinköy ve Zümrüt mahallelerinin şehir merkezinde kalmalarından dolayı hayvancılığın 30 Eylül 2015 tarihinden itibaren yasaklanması komisyonumuzca oy çokluğu ile kabul edilmiştir” denildi.

Ayrıca Meclis’te oy çokluğu ile kabul edilen komisyon raporuna göre, Akhan, Cankurtaran, Karataş, Gölemezli, Gözler, Güzelköy, Güzelpınar, Irlıganlı, Kale, Korucuk, Pınarkent, Uzunpınar,Küçükdere, Yeniköy, Akdere, karakurt, Belenardıç, Goncalı, Karakova,Kavakbaşı, Çeşmebaşı, Kurtluca, Haytabey, Eymir, Akçapınar, Akköy, Mahmut Sönmez, Sami Türel, Adnan Menderes, Atatürk, Çerkez, Oğuz, Aziziye(Akköy), Yukarışamlı, Develi, Eldenizli, Kocadere ve Tekke mahalleleri dışında kalan mahallerde de büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ile kümes hayvancılığı yapılması yasaklandı.

Yorumlar

levent   -  Bağlantı 5 Nisan 2015, 16:36

bakin beyler ,, turist gelemsiyle hayvanin bir alakasi yok avrupali o sizin ici ice yasadiginiz hayvanlari burda tv lerde goruyor yada karnavallarda parayla cocuklara keci inek essek gosteriyorlar ,, yapmayin ,, travertenlerde essek dolasmasi iyidir

ibrahim   -  Bağlantı 5 Nisan 2015, 16:23

adam kendi yapamıyınca komşusunu köylüsünü şikayet ediyor fesatlık adamın başka yapacak iş inkanı olsa o bokun içinde çalışmaz şimdi tazecik süt alıyorduk taze yogurt yiyordum ben pamukkale de chp oy verdim şimdi utandım! chp de akp ye koltuk çıkmış

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Mayıs 2024 Cuma 15 33Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 34Az Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 18 34Çok Bulutlu
20 Mayıs 2024 Pazartesi 19 35Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 36Az Bulutlu