REKLAMI GEÇ

Pamukkale’de karasinekle ipli mücadele

Pamukkale’de karasinekle ipli mücadele

Pamukkale Belediyesi, yaz aylarında besihanelerin en büyük problemi olan karasineklerle kimyasal madde içermeyen yapışkan ip kullanarak mücadele ediyor. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Karasinekle mücadele ederken diğer canlılara zarar vermemek için kimyasal olmayan yöntemi kullanıyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2020 Salı, 11:08

Pamukkale Belediyesi, yaz aylarında vatandaşların sivrisinek, karasinek ve diğer haşere sorunlarıyla karşılaşmaması için ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

İlçe genelinde besicilikle uğraşan vatandaşların en büyük problemlerinden biri olan karasinek konusunda önemli bir çalışma yapan Pamukkale Belediyesi, hayvancılık yapan vatandaşların yanında oluyor. Kimyasal madde içermeyen yapışkan ip yöntemi ile çözüm üreten Pamukkale Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri aracılığıyla bu hizmeti vatandaşlara ulaştırıyor.

Pamukkale Belediyesi bu uygulamayı Türkiye’de ilk olarak kullanan belediye olarak dikkat çekiyor. Yapışkan iple karasinek mücadelesinden ilçe genelinde bulunan yaklaşık 2 bin 700 besihane sahibi ücretsiz olarak yararlanıyor. Ekipler ayrıca besihanelerde karasineğin üremesine neden olan unsurların ilaçlamasını da yaparak bu sıkıntının büyümesinde de engel oluyor.

Yeniköy Mahallesi’nde besicilik yapan Emine Akgün, yapışkan ip yöntemiyle hayvanlarının çok faydalandığını belirterek, “Uzun zamandan beri yapılan bu uygulama ile ineklerimiz sineklerden korunuyor. Bizleri bu imkanı sağlayan Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki başta olmak üzere emeği geçen tüm personellere çok teşekkür ederim” dedi.

KARASİNEKLE MÜCADELE ÇOK ÖNEMLİ
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, turizm ilçesi olarak ön plana çıkan Pamukkale’nin aynı zamanda tarım ve hayvancılık konusunda da önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti.

Örki, “İlçemizin kırsal alanlarında hayvancılıkla uğraşan çok sayıda vatandaşlarımız var. Yaz aylarında besihanelerindeki en önemli sorunlardan biri de karasinek oluyor. Vatandaşlarımızın bu sorunla mücadelesinde Pamukkale Belediyesi olarak biz de yardımcı oluyoruz. Daha önceleri farklı yöntemlerle ve çeşitli ilaçlamalarla karasineklerle mücadele eden Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, şimdi de kimyasal madde içermeyen yapışkan ip yöntemiyle bu sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşturuyor. Böylece diğer canlılara da zarar vermemiş oluyoruz. Biz Pamukkale’de yaşayan herkesin mutluluğu için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

soru yorum   -  Bağlantı 11 Ağustos 2020, 11:19

Kimyasal ilaçların kullanılmaması insan, hayvan ve diğer çevre sağlığı bakımından çok önemli. Ayrıca çiftçi ve besicinin zaten ağır olan maliyet yükü bu şekilde daha da azaltılmış oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu