REKLAMI GEÇ

Pamukkale’de tarım alanlarına yeşil yollar

Pamukkale’de tarım alanlarına yeşil yollar

Pamukkale Belediyesi, tarım alanlarına ulaşımı sağlayan arazi yollarını “Yeşil Yol” uygulamasıyla iyileştirmek için harekete geçti. Uygulamada, içine biyolojik katkı maddesi konulan yolun kendi toprağı, su ve sıkıştırma yöntemiyle beton kıvamına getiriliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2015 Perşembe, 16:28

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, tarımsal üretimin yoğun olduğu ilçenin sınırları içinde 100 kilometre tarım arazisi yolu bulunduğunu, kar ve yağmurla bu yolların kış aylarında bozulduğunu, bunun da ciddi bakım maliyetleri getirdiğini söyledi.

Çözüm için alternatif yollar arayan Pamukkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün yeni bir uygulamayı hayata geçirdiğini belirten Gürlesin, “Yeşil Yol” adını verdikleri uygulamanın Korucuk Mahallesi’nde 2,5 kilometrelik bir tarım arazisi yolunda örnek olarak yapıldığını ifade etti.

Yeşil Yol uygulamasının nasıl yapıldığını da anlatan Gürlesin, “Yeni yöntemde yolun kendi toprağı kullanılıyor. İçine biyolojik bir katkı maddesi konulup, su ve sıkıştırma yöntemiyle yollar beton kıvamına getiriliyor. Bir litrelik doğal katkı maddesi ile 200 metre yol tamamlanabiliyor. Tamamen doğa dostu bu uygulamayla 5 yıl gibi uzun bir süre arazi yolu bozulmadan korunuyor. Maliyetleri yüzde 50 aşağı çeken bu uygulamayı diğer arazi yollarımıza da uygulayıp, halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 9 Temmuz 2015, 22:15

Rantçı sizi gidiler sizi… Bu yollar neden yok gelişmiş ülkelerde cevap ver AKP li başkan.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Mayıs 2024 Perşembe 12 29Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 15 33Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 18 34Parçalı Bulutlu
20 Mayıs 2024 Pazartesi 19 35Sıcak