REKLAMI GEÇ

Pamukkale’de yağlı güreşler coşkuyla başladı

Pamukkale’de yağlı güreşler coşkuyla başladı

Pamukkale Belediyesinin organize ettiği, şehir merkezinde ilk kez düzenlenen Pamukkale Yağlı Güreşleri Denizli Atatürk Stadı’nda coşkuyla başladı. 38’i başpehlivan 500 pehlivan er meydanına çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2021 Pazar, 13:30

Denizli Atatürk Stadı’nda düzenlenen ‘Pamukkale Yağlı Güreşleri’ saat 11.00’de mehteran konseri ve halk oyunları ekibinin gösterisiyle başladı. Güreş severlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte vatandaşlar pandemi kurallarına uygun şekilde ateşleri ölçülerek ve HES kodu kontrolü yapılarak içeri alındı.

Kıspetlerini giyen ve yağlanan pehlivanlar, kule hakemlerinin çağrısıyla er meydanına çıktı. Önce peşrev çeken güreşçiler daha sonra davul ve zurna sesleri arasında güreşe tutuştu. Pehlivanların minik boy, teşvik boy, tozkoparan, deste boy, küçük orta boy büyük orta boy, baş altı ve baş kategorilerindeki kıyasıya mücadelesi ilgiyle izlendi.

“BİZLER İÇİN TARİHİ BİR AN OLDU”

Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Avni Örki, güreş alanında yaptığı açıklamada, ‘Pamukkale Yağlı Güreşleri’nde 38’i başpehlivan olmak üzere 500 pehlivanın katıldığını belirtti. Yağlı güreşlere ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Örki, “Pamukkale Belediyesi olarak ata sporumuz olan yağlı güreşe sahip çıkıyoruz. Bu spora ilgi duyan çok sayıda vatandaşımız bugün coşku içerisinde mücadeleleri izliyor. Büyük bir heyecanla organizasyonu düzenlemek için çalıştık. Aylarca bugünü hayal ettik. Yüzlerce yıllık geçmişe sahip olan bu sporumuzun Denizli merkezinde ilk kez gerçekleştiriliyor olması bizler için tarihi bir an oldu” dedi.

Aralarında Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Recep Kara, Şaban Yılmaz, Orhan Okulu, Fatih Atlı, Osman Aynur, Mehmet Yeşil Yeşil’inde bulunduğu 38 başpehlivanın akşam saatlerinde er meydanına çıkacağı ve altın kemer için mücadele edeceği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 12 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 11 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 11 28Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı