REKLAMI GEÇ

Pamukkale’den 2 bin kişiye aşure

Pamukkale’den 2 bin kişiye aşure

Pamukkale Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda vatandaşlara aşure ikram etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2016 Çarşamba, 15:30

Pamukkale Belediyesi tarafından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda vatandaşlara 2 bin kişilik aşure ikramı yapıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kazandan kepçeyle aşureleri doldurarak vatandaşlara ikramı kendisi yaptı.

“BİR VE BERABERİZ”
Aşure hayrında yaptığı konuşmada birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapan Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak ta geçen hafta Hicri yılbaşı nedeniyle üniversitemiz bölgesinde öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza aşure hayrımız olmuştu. Bu günde Muharrem ayı ve Aşure günü dolayısıyla 2 bin kişilik aşure hayrını vatandaşlarımıza 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda yaptık. Burada amacımız gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması, birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesi. Ayrıca vatandaşlarımızla bu tür etkinliklerle bir araya gelmeye önem vermekteyiz. Aşure hayrımıza vatandaşlarımızın katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Muharrem ayı İslam Alemi için önemli bir ay” dedi.

Barış, huzur ayı olan bugünlerde İslam coğrafyasında kanlı bir oyunların oynandığını belirten Gürlesin, “15 Temmuz’da da ülkemizde de yine iç ev dış kaynaklı bu eli kanlı güçler, bir oyun tezgahlamaya kalktı. Ancak milletimizin bir ve dik duruşuyla bu oyanlar bozuldu. Ülkemize yönelik dış ve iç kaynaklı hiçbir hesap biz bir ve beraber olduğumuz sürece tutmayacaktır. Muharrem ayında da duamız İslam Coğrafyasında kalıcı huzur ve barış ikliminin sağlanması. Muharrem ayında birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daha da pekişmesine vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2024 Çarşamba 13 27Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 15 29Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 17 33Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Parçalı Bulutlu