REKLAMI GEÇ

Pamukkale’nin gündeminde Karahayıt vardı

Pamukkale’nin gündeminde Karahayıt vardı

Pamukkale Belediye Meclisi toplantısında Avrupa’nın termal kentlerine yapılan inceleme gezisi ve Karahayıt’taki kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalar ele alındı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2014 Perşembe, 09:58

Pamukkale Belediye Meclisi’nin ekim ayı ilk toplantısında Karahayıt’ta planlanan kentsel dönüşüm ve termal turizm yaptırımları konuşuldu. Belediye Başkanı Hüseyih Gürlesin ve Vali Yardımcısı İsmali Soyhan başkanlığında Avrupa’daki termal kentrelere yapılan inceleme gezisi hakkında meclisin bilgilendirildiği toplantıya Vali Şükrü Kocatepe ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da katıldı.

3 yıldan bu yana Karahayıt’ta araştırma yaptığını belirten Vali Yardımcısı İsmail Soykan, “Pamukkale Belediyesi ile 3 yıldır ilgileniyorum. Karahayıt 1135 nüfuslu bir mahalle ancak içerisinde bulunan 60 derecelik kırmızı su ile çok önemli bir termal yatırım merkezi haline geliyor. Tek sıkıntımız gelen ziyaretçiler. Günübirlik kalarak geri gidiyorlar. Bizim buradaki çabamız gelen kişileri uzun zaman bu alanda tutarak turizme katkı sağlamaktır. Bunu da kentsel dönüşüm ile yaparak Karahayıt bölgemizi canlandıracağız” dedi.

Çek Cumhuriyeti gezisi hakkına bilgi veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “ Bizim 19 antik kentimiz ve Almanya’dan farklı olarak güneşimiz var. Bunlar bizim için bir zenginlik. Bunları değerlendirerek oradaki analizimizle Karahayıt’ı daha gözde bir yer haline getireceğiz” dedi.

Denizli’nin sanayisi, tarımı ve turizm yönünden zengin bir şehir olduğunu belirten Vali Şükrü Kocatepe, “ Karahayıt’ı projelerimizle yenileyeceğiz. Meclis üyeleic-1rimizin Çek Cumhuriyeti ve Almanya’ya yaptıkları gezi sonucunda analizlerini değerlendirerek Karahayıt için projeler üreteceğiz” dedi.

GÜRLESİN’E 5. YARDIMCI
Ayrıca Pamukkale Belediye Meclis toplantısında, Pamukkale Belediyesinin beşinci başkan yardımcısı olarak Türkay Gözlükaya’nın atandığı konusunda meclis bilgilendirildi. Eski Valilik Özel Kalem Müdürü olan Gözlükaya’nın, belediye başkan yardımcılığı görevinde turizm ile ilgileneceği kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
12 Mayıs 2024 Pazar 11 24Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
13 Mayıs 2024 Pazartesi 10 25Çok Bulutlu
14 Mayıs 2024 Salı 10 25Parçalı Bulutlu
15 Mayıs 2024 Çarşamba 10 27Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 11 27Parçalı Bulutlu