REKLAMI GEÇ

Protokol imzalandı, inşaata başlanıyor

Protokol imzalandı, inşaata başlanıyor

Pamukkale Belediyesi, hayırsever Müşerref Aktaş ve ailesi ile Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün desteğiyle Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılacak Aile Sağlığı Merkezi için protokol imzalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Kasım 2015 Çarşamba, 11:11

Pamukkale Belediyesi, hayırsever Aktaş ailesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün desteğiyle Cumhuriyet Mahallesi’ne aile sağlığı merkezi yapımına başlıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin ve Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılıçarslan Aile Sağlığı Merkezi yapımı için Pamukkale Belediyesi’nde protokol imzaladı.

Aile Sağlığı Merkezi yapımı için mahalleden yoğun talep geldiğini belirten Başkan Gürlesin, imzalanan protokol ile aile sağlığı merkezi için çok önemli bir adım daha attıklarını söyledi.

Başkan Gürlesin, “Protokolümüzün içeriği Cumhuriyet Mahallemize Aile Sağlığı Merkezi binası inşa yapılmasıdır. Bu mahallemizin en önemli isteklerinden bir tanesidir. Aile sağlığı yapımı için bize yoğun bir talep geliyordu. Gelen bilgiye göre 3 yıldan beri mahallenin gündeminde olan bir konudur. İnşallah yapımı bize nasip olacak. Sağlık her şeyin başıdır. Birinci derece asli vazifemiz değil ama sorumluluk göstererek ciddi girişimlerimiz oldu. Yapımı noktasında son aşamaya gelindi. Yakında inşasına başlayacağız ve hizmet verdiğini de göreceğiz” dedi.

Hizmetin Cumhuriyet Mahallesi’ne kazandırılmasında Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılıçarslan’ın önemli katkılarının olduğunu belirten Başkan Gürlesin, hisseli alanda en büyük yeri olan 942 m2 alanın 346 m2’sini bağışlayan Müşerref Aktaş’a teşekkür etti.

Sağlık alanındaki çalışmalarının bununla sınırlı olmadığını ifade eden Gürlesin, “Daha önce Karahayıt Mahallesi’ne 112 Acil Servis yapımı için ilgili protokol imzalamıştık. Şuanda orada çalışma da başladı, temeli atıldı. Pamukkale Belediyesi’nin farkı burada görülüyor. İnsanlarımızın sağlığıyla da ilgileniyoruz. Kurumlar arası işbirliğiyle oranın da binasının inşasını öz kaynaklarımızla biz yapacağız” dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılıçarslan ve hayırsever Müşerref Akay’ın kısa değerlendirmelerinin ardından merkezin protokolü imzalandı. Başkan Gürlesin protokolün ardından hayırsever Müşerref Aktaş’ın evine giderek kendisini ziyaret ederek protokolün imzalandığını yakında inşaata başlanacağı müjdesini verdi.

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ
Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılacak ile sağlığı merkezi 3 kattan oluşacak. Merkez, 1. kat 140 m2, 2. ve 3. kat ise 170’şer m2 olmak üzere toplamda 500 m2’ye yakın olacak. Çok şık, çok nezih ve bilinen aile sağlığı merkezlerinden daha da güzel bir eser olacak. İçinde mahallenin sağlık alanındaki nerdeyse tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği tıbbı malzeme bulunacak. Doktor, hemşire ve ebe gibi sağlık personeli burada mahalle sakinlerinin sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu