REKLAMI GEÇ

Ramazan davulcuları eğitimden geçti

Ramazan davulcuları eğitimden geçti

Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırları içinde Ramazan ayı boyunca görev yapacak olan davulcuları eğitimden geçirdi. Teorik eğitimin ardından davulcular uygulamalı eğitimi de tamamlayarak Ramazan ayına hazırlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2019 Cuma, 12:39

Pamukkale Belediyesi Ramazan davulcularını eğitimden geçirdi. Başvuruların ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Bando Şefliği’nde belirli teorik eğitimlerden ve uygulamalı testlerden geçirilen davulcular, konservatuvar yetkililerin huzurunda manilerle birlikte hünerlerini sergiledi.

“EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ”
Uzun yıllardır sahurlarda davul çaldığını söyleyen 70 yaşındaki Hikmet Sarıkuş, “Davul çaldığım sürece böyle uygulama görmedim. Pamukkale Belediyemizin biz ramazan davulcularına yönelik yaptığı bu eğitim çok güzel oldu” dedi.

17 yaşındaki Sabri Durmaz ise “Bilen çalmalı bilmeyen de bu eğitimler de davul çalmayı öğrenmeli. Eğitimler sayesinde bu işe bir kalite gelmiş oluyor” diye konuştu. Bu arada Pamukkale ilçesindeki 61 mahallenin tamamında Ramazan davulcuları görev yapacağı, bazı büyük mahallelerde birden fazla davulcu yer alacağı kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
6 Temmuz 2025 Pazar 23 40Sıcak
7 Temmuz 2025 Pazartesi 24 41Sıcak
8 Temmuz 2025 Salı 24 41Sıcak
9 Temmuz 2025 Çarşamba 24 41Sıcak
10 Temmuz 2025 Perşembe 25 42Sıcak