REKLAMI GEÇ

Şehit ve gazi çocukları Pamukkale’yi gezdi

Şehit ve gazi çocukları Pamukkale’yi gezdi

TSK Mehmetçik Vakfı’nın düzenlediği kültür gezisi kapsamında Türkiye’nin 81 ilinden Denizli’ye gelen 90 şehit ve gazi askerin çocukları, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Pamukkale’yi gezdi. 

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Temmuz 2019 Perşembe, 19:00

DENİZLİ (AA) – Şehit ve gazi çocukları, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı’nın düzenlediği kültür gezisi kapsamında Pamukkale’yi ziyaret etti.  TSK Mehmetçik Vakfınca düzenlenen “Mehmetçik Çocukları Kültür Gezi”leri kapsamında Türkiye’nin 81 ilinden Denizli’ye gelen 90 şehit ve gazi asker çocuğu, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale Hierapolis Antik Kenti’ni gezdi.

Mehmetçik Vakfı’ndan bakım ve öğrenim yardımı alan başarılı şehit ve gazi çocukları, ören yerindeki antik havuz ve tiyatroyu gezdi, Pamukkale’nin beyaz travertenleri üzerinde yürüyüş yaptı. Mehmetçik Vakfı Yardımlar Müdürü Nuri Özpehlivan yaptığı açıklamada, kültür gezilerine her yıl düzenli olarak devam ettiklerini söyledi.

Polatlı ve Afyonkarahisar’daki tarihi mekanları dolaştıktan sonra Denizli’ye geldiklerini anlatan Özpehlivan, “Dünyaca ünlü Pamukkale’nin beyaz travertenleri üzerinde yürüyüş yaparak termal suyla temas eden çocuklar, buradaki doğal ve tarihi güzellikleri görme fırsatı buldu. Bu gezinin birçok amacı var. Gençlerimizin tarih bilincine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Diğer taraftan yurdumuzun müstesna güzelliklerini göstererek yurt sevgisini maksimuma taşımak önemli. Kendi aralarındaki dayanışmayı, birlik beraberliği kuvvetlendirmek de bir başka amacımız” dedi.

Özpehlivan, 12 günlük program kapsamında Antalya, Konya ve Nevşehir’i de ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 13 30Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 15 32Parçalı Bulutlu