REKLAMI GEÇ

Seyir Tepesi’nde 27 milyonluk tasarruf

Seyir Tepesi’nde 27 milyonluk tasarruf

Pamukkale Belediyesi’nin eski Başkanı Hüseyin Gürlesin’in yeni yönetime bıraktığı enkazlardan biri olan Seyir Tepesi’nde önemli gelişme. Belediye Başkanı Avni Örki, mevcut proje dahilinde 147 milyon liraya mal olacak Seyir Tepesi projesinde birçok çalışmanın iptal edildiğini belirterek, “Şu andaki öngörümüz 120 milyon liralık bir maliyetin çıkması. Yaptığımız düzenleme ve iptallerle 27 milyon liralık tasarruf sağladık” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2019 Pazartesi, 10:57

Pamukkale Belediyesi’nde eski yönetim tarafından başlatılan projelerden biri olan Seyir Tepesi Millet Bahçesi konusu, Pamukkale Belediye Meclisi’nin gündemine geldi.

Temmuz ayı meclis toplantısında üyelere projeye ilişkin bilgiler veren Başkan Örki, “Bu proje Orman ve Tarım Bakanlığı’ndan kiralanmış ve başlanmış bir projedir. Bu Denizli halkının hizmetine sunulacak bir yatırım. Önceki mecliste yerinde inceleme yapalım kararı almıştık. Bunun ile ilgili olarak tüm meclis üyesi arkadaşlarımızla, teknik ekipten bilgiler aldık. Bu projenin belli bir orana geldiğini gördük. Alanda yüzde 72 fiziki tamamlama yapılmış durumda. Biz göreve geldikten sonra yeni bir alanın düzenlenmesi, yeni yolların açılması da söz konusu değil, açılan yolların kilit taşı gibi iyileştirmesi yapılacak. Biz yeni bir yeri eşeleyelim, yeni bir yeri kazıp bina yapalım düşüncesinde de değiliz” diye konuştu.

“27 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLANDI”
Projenin bu hali ile noktalanıp noktalanamayacağı da dahil olmak üzere her görüşü araştırdıklarını ve projenin tasarruf ile devam etmesi kararını verdiklerini anlatan Başkan Örki, “Proje 100 milyon artı KDV ve fiyat farkı ihale edilmiş. Proje ilk planlandığı gibi yapılsaydı toplam maliyeti 147 milyon lira olacaktı. Ancak biz burada nasıl tasarruf yapabiliriz diye düşündük. Yapılacak ekstra binalar varsa o binaların yapılmaması ile tasarruf yapabiliriz dedik. Orada yapılacak lüks harcamalar varsa onları da yapmayarak tasarruf edebiliriz dedik. Çok daha fazla yeşillenmeye önem verelim dedik. Doğal yeşillik çıkarsa müdahale etmeyip, doğal hayata müdahale etmeyelim dedik” diye konuştu.

“LÜKS HARCAMALAR İPTAL EDİLDİ”
Seyir Tepesi’nde yapılması düşünülen teleferik ve teleski hatları ile 2 kır kahvesi, 2 kır lokantası, idare ve ziyaretçi binaları, bekçi kulübesi, büfe, yağmur barınakları, depo, satış birimleri ve gözlem kulelerini iptal ettiklerini dile getiren Başkan Örki, “Horoz ve civciv kümesleri, pergola, kamelya ve bankların sayıları azaltıldı. Araç, yaya yolu ve kaldırımların malzemeleri değiştirildi. Tüm bu değişikliklerden sonra 27 milyon liralık tasarruf ortaya çıktı. Yapılan çalışma sonunda bu projenin 120 milyon liraya tamamlanabileceği öngörüldü. Böylece 27 milyon lira tasarruf etmiş olduk” dedi.

“DAHA FAZLA YEŞİL OLSUN İSTİYORUZ”
Bu aşamadan sonra projeden tamamen vazgeçmenin mümkün olmadığını belirten Başkan Örki, “Artık geri dönüşümüz teknik olarak mümkün değil. Biz her düşünceye saygı duyuyoruz ve her ihtimali dikkate aldık. Burada çalışmalar tamamlandığında hemen yeşil bir alan göremeyeceğiz. Bunun da bir zamanı olacak. Doğanın kendini toparlaması ve bizim ona yapacağımız katkılarla yeşil dokunun oluşması sağlanacak. Biz daha çok yeşil halde kalması için çalışmalar yapılmasını istedik. Burası tamamlandığında kente gelen turistlerin daha fazla şehir merkezinde kalmasını sağlayacak unsurlardan biri olacağını düşünüyorum” dedi.

Yorumlar

AYTEKİN KAPUSUZ   -  Bağlantı 8 Temmuz 2019, 18:30

İTİBARDAN TASARUF MU OLUR YA AYIP AYIP

ADAR   -  Bağlantı 8 Temmuz 2019, 15:35

147 MİLYON LİRAYA DENİZLİSPOR’A STADYUM YAPILIRDI. İSRAFA BAKIN. DAĞI TRAŞLADILAR, MAHVETTİLER DOĞAYI. SENİN CEBİNDEN Mİ ÇIKIYOR BU PARALAR. LİYAKAT LİYAKAT LİYAKAT. İŞ BİLMEZ BECERİKSİZLERE İŞ VERMEYİN.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu