REKLAMI GEÇ

Tekel’den Pamukkale Şenliği’ne özel sigara

Tekel’den Pamukkale Şenliği’ne özel sigara

Eski Denizli isimli facebook sayfasında paylaşılan bir sigara paketi fotoğrafı, görenlere “nereden nereye” dedirtiyor. 1983 yılında Tekel tarafından Pamukkale Şenliği için üretilen sigaraya ait paylaşım sosyal medyada hem şaşırttı hem de Türiye’nin son 30 yıllık sürede ne denli yol kat ettiğini hatırlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2019 Cuma, 12:23

Facebook’ta Denizli ile ilgili nostalji kokan fotoğrafların paylaşıldığı Eski Denizli isimli sayfa, önceki gün çok enteresan bir paylaşımda bulundu.

Görenlerin kendini “Vay be! Nereden nereye” demekten alıkoyamadığı fotoğraf, Türkiye’de tek sigara üreticisinin Tekel olduğu dönemlerden, yani 1983’ten. Tekel, o zamanlar Denizli Belediyesi tarafından yapılan Pamukkale Şenliği için özel bir 20’li sigara paketi üretmiş.

Geniş yüzlerinde, Denizli Belediyesi’nin logusu, logonun üzerinde sigaranın piyasaya sürüldüğü tarih ve Pamukkale travertenleri ile “DENİZLİ Pamukkale şenliği” yazısının olduğu paketin yan yüzlerinin birinde etkinlik tarihi olan 3-4-5 Haziran 1983, diğer yüzünde ise üretim yeri bilgisi ve sigaranın sağlığa zararlı olduğu uyarısı yer alıyor.

GELİŞMEYİ SORGULATTI!
Bir taraftan şaşırtan diğer taraftan da Türkiye’nin son 30 yılında kat ettiği mesafeyi akıllara getiren bu paylaşım, hastane koridorlarında dahi sigara tüketilen bir ülkeden, dumansız hava sahalarına sahip bir ülkeye evrildiği günümüze kadar alınan mesafeyi de gözler önüne serdi.

HER YIL 120 BİN İNSANI KAYBEDİYORUZ
Türkiye’de her yıl ortalama 120 bin yurttaşımız sigara ve neden olduğu hastalıklardan ötürü hayatını yitiriyor. Yeşilay’ın radyo ve TV kanallarında yayınlattığı kamu spotuna göre sigara şirketleri her yıl 700 milyar dolar para kazanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
2 Mayıs 2024 Perşembe 13 27Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 12 27Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 12 23Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 8 25Parçalı Bulutlu