REKLAMI GEÇ

Teknik hata İller Bankası’ndan döndü

Teknik hata İller Bankası’ndan döndü

Pamukkale Belediye Meclisi’nin aralarında Dokuzkavaklar Mahallesi’ne yapılacak Semt Hastanesi’nin de bulunduğu bazı hizmetler için Gürlesin’e verilen 50 milyonluk borçlanma yetkisi İller Bankası’ndan döndü. İçişleri Bakanlığı’nın da onayladığı borçlanma için yenideni karar alındı, daha önce oy birliği sağlanan borçlanma, bu kez oy çokluğu ile kabul edildi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2016 Cuma, 17:53

Pamukkale Belediye Meclisi haziran ayı toplantılarının 3. birleşimini gerçekleştirdi. 7 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, daha önce alınan borçlanma yetkisi ve Dokuzkavaklar’a yapılacak Semt Hastanesi tartışması yaşandı.

denizli-pamukkale-belediye-meclisi-teknik-hata-iller-bankasina-dondu-1

KARAR İLLER BANKASI’NDAN DÖNDÜ
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e, aralarında Dokuzkavaklar Mahallesi’nde yapılacak Semt Hastanesi’nin de bulunduğu bazı hizmetler için borçlanma yetkisi talebi Meclis’in Ekim 2015 toplantısında görüşülmüş ve oy birliği ile kabul edilmişti.

Alınan karar İçişleri Bakanlığı’nın da onayının ardından İller Bankası’na gönderildi. Ancak, İller Bankası alınan kararda borcun kaç taksitte geri ödeneceği konusunun yer almadığı iddiasıyla borçlanma yetkisini geri gönderdi.

MECLİS BORÇLANMA YETKİSİNİ YENİDEN GÖRÜŞTÜ
Bunun üzerine meclis gündemine yeniden alınan 50 milyon liralık kredi kullanılmasıyla ilgili gündem maddesi yeniden meclis üyelerinin oyuna sunuldu.
İller Bankası’ndan alınacak olan 50 milyon liralık kredinin 15 milyon lirası Dokuzkavaklar Semt Polikliniği’ne harcanacak. Ayrıca 5 milyon lira ile Pelitlibağ’a kapalı otopark yapılacak, 17 milyon lira Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi’ne, 6 milyon lira Aktepe’ye sosyal tesis ve kapalı pazaryeri, 3 milyon lira Bağbaşı’na sosyal tesis ve kapalı pazar yeri, 4 milyon lira da 15 Mayıs Mahallesi’ne kapalı otopark yapımı için kullanılacak.

CHP’Lİ ÜYELER RET OYU VERDİ
Pamukkale Belediyesi’nin İller Bankası’ndan 10 yıl vadeli olarak alacağı 50 milyon liralık kredinin 15 milyon lirasının Dokuzkavaklar Mahallesi’ne yapılacak olan Semt Hastanesi’ne harcanacak olmasına CHP’den itiraz geldi. Grup Başkan Vekili Mustafa Çallıcalı, “Bütçesi bizden daha fazla olan Sağlık Bakanlığı’nın vermesi gereken hizmeti biz yapıyoruz. Vatandaşlardan aldığımız vergileri daha acil bir hizmette değerlendirebilirdik” dedi.

“SAĞLIK BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞÜLDÜ”
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, sağlık yatırımı için Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerin yapıldığını belirterek, “Denizli’deki yatırımlarını Bölge Hastanesi’ne ayırdıklarını ve buraya odaklandıklarını söylediler. Biz de kendimiz kurmak için girişimde bulunduk. Arsasını büyükşehir verdi, binayı biz yapacağız. İç düzenleme, cihazlar ve personeli de sağlık bakanlığı karşılayacak. Emin olun Sağlık Bakanlığı bizden daha fazla para harcayacak” dedi.

Dokuzkavaklar Semt Hastanesi’nin bölge için çok önemli olduğunu anlatan Gürlesin, “Bu yatırım bölgeye kazandırıldığında orada yaşayanlar hem zamandan tasarruf sağlayacaklar, hem para harcamak zorunda kalmayacaklar, hem de diğer hastanelerin yükü önemli ölçüde azalacak. Bu nedenle yatırımı önemsiyoruz” dedi.

Tartışmaların ardından meclis üyelerinin oluruna sunulan borçlanma yetkisi bu kez oy çokluğu ile kabul edildi.

MECLİS TEMMUZ’DA TATİL
Ramazan Bayramı nedeniyle Meclis bir ay tatil kararı aldı. Temmuz ayında toplanmayacak olan Pamukkale Belediye Meclisi, bir sonraki toplantısını ağustos ayında gerçekleştirecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık