REKLAMI GEÇ

Tekstil fabrikasında çıkan yangının faturası çok büyük

Tekstil fabrikasında çıkan yangının faturası çok büyük

İŞ dünyasının önemli isimlerinden Varol Tekstil, yangın kabusu yaşadı. Gece saat 03.30 sıralarında çıkan yangın 3 katlı dev fabrikayı küle çevirdi, ortaya çıkan hasar ise çok büyük.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2019 Cumartesi, 10:27

Gece saat 03.30 sıralarında başlayan yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabasına rağmen yaklaşık 5.5 saatte kontrol altına alındı.

130 personelin 47 araçla müdahale ettiği söndürme çalışmalarında zamanla yarışıldı, binlerce ton su kullanıldı.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte söndürme çalışmaları daha etkili bir şekildi yürütüldü ve saat 09.30 sıralarında da kontrol altına alındı.

SOĞUTMA ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR
İtfaiye yetkilileri, yangının tamamen kontrol altına alındığını, ancak soğutma çalışmalarının uzun süre devam edeceğini bildirdi. Geniş bir alanda kurulu olan fabrikanın her yerinin kontrol altında tutulmaya çalışıldığını belirten itfaiye yetkilileri, yangın söndürülmüş olsa da yoğun yanıcı madde çokluğu, yer yer yeni alevlenmelerin yaşanması nedeniyle önlemlerin süreceğini kaydetti.

BİR YANDAN SOĞUTMA, BİR YANDAN ARAŞTIRMA
Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri bir yandan fabrika genelinde soğutma çalışması yaparken, bir yandan da yangının çıkış nedeninin tespiti için çalışma başlattı.

Tekstil fabrikasında tadilat çalışmasının olması şüpheleri bu yönde yoğunlaştırırken, itfaiye yetkilileri araştırma sonuçlanmadan çıkış nedenine ilişkin net bir bilginin verilemeyeceğini kaydetti.

HASAR ÇOK BÜYÜK
Yangının kontrol altına alınması ve gece karanlığının yerini aydınlığa bırakmasıyla alevlerin neden olduğu hasar da net bir şekilde ortaya çıktı. İtfaiye ekipleri yangının yarattığı hasara ilişkin net bir rakam veremezken, hasarın 15 milyon liranın üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

İtfaiye ekipleri soğutma çalışmasının tamamlanmasının ardından hasar tespit çalışması başlatacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Mayıs 2024 Cuma 15 33Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 34Az Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 18 34Çok Bulutlu
20 Mayıs 2024 Pazartesi 19 35Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 36Az Bulutlu